Nòvas ← d’Autras notícias

Presentació del documental "Són bojos aquests catalans!?"

Aquest divendres 7 de febrer a les 19:30 h a Auditori J.M. Arnau del C.C.Calisay d'Arenys de Mar, la Plataforma per la Llengua Maresme us ofereix el documental "Són bojos aquests catalans!?".

Tot i que el català és una llengua parlada per uns 10 milions de persones, és a dir, que en qüestió de nombres, el català és sens dubte una de les llengües més parlades del món, no es troba en una situació similar a les altres llengües comparables en nombre de parlants en països democràtics. Per què el seu ús no està normalitzat? Per què es donen com a normals comportaments que no ho són? Per què sovint s'abandona la llengua? Com són els usos reals del català? Quines dificultats hi trobem?

Els autors del documental volen observar tot això sobre el terreny, és per això que van anar a fer un tomb pel país, però afegint-hi un element transgressor dels costums lingüístics establerts i heretats, encara ara, del temps de la repressió. Es pot viure en català a Catalunya? Es compleixen les lleis que tenim a favor del català? Hi ha o no hi ha conflicte lingüístic? A Catalunya hi ha una societat realment bilingüe? Totes aquestes preguntes, i moltes més, obtindran resposta al documental "Són bojos, aquests catalans!?"

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin