Nòvas ← d’Autras notícias

Condemnem el tancament de Catalunya Ràdio al País Valencià

La Plataforma per la Llengua ha condemnat l'atac a la llengua catalana i a llibertat d'informació que suposa el tancament de les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià. L'entitat donarà suport a totes les iniciatives que s'engeguen per exigir la retirada d'aquesta prohibició.

El govern espanyol prossegueix la seua ofensiva contra la llengua catalana, amb el clar l'objectiu de separar els seus parlants i d'aillar Catalunya de la resta del territori on es parla la llengua comuna. És en aquest context que cal entendre la prohibició a l'entitat Acció Cultural del País Valencià de continuar rellançant el senyal de Catalunya Ràdio i Catalunya informaicó a tot el País Valencià. A les comarques de la Franja es van inventar el "lapao", a les Illes marginen el català dels centres educatius i persegueixen els signes de la identitat comuna, i al País Valencià, no contents amb haver obligat a tancar els reemisors de TV3 i els altres canals de la Corporació Catalana, i de tancar RTVV amb excuses econòmiques insostenibles, ara han decidit anar a per Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, amb el clar objectiu de deixar el País Valencià sense cap emissió global de ràdio ni de televisió  en català.

Des de la Plataforma per la Llengua ens sumem a totes les veus de condemana que han aixecat la seua protesta per aquest atac a la llibertat d'informació de la ciutadania i, alhora, a la lliure circulació per les ones d'una llengua comuna, la catalana, anant així a més contra les directrius que marca la Unió Europea referents a les llengües compartides per diferents territoris de la Unió.

La Plataforma per la Llengua anuncia que donarà suport a totes les iniciatives que es prenguen, arreu del territori, per exigir la retirada d'aquesta prohibició, i ratifica el seu suport a Acció Cultural, amenaçada amb fortes multes per exercir un dret democràtic que no només no hauria de ser motiu de cap sanció sinó que, ben al contrari, hauria de ser afavorit i estimulat per les mateixes autoritats de l'estat, si de veritat es cregueren les directrius europees sobre la lliure circulació de la informació i d'ajuda i estímul a les llengües minoritzades en tota la seua extensió territorial.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin