Nòvas ← d’Autras notícias

Presentació del llibre “Viatge a l’illa dels pingüins” de Bernat Gasull

El divendres 13 de desembre, a 2/4 de 8 del vespre, ens acompanyarà en Bernat Gasull, autor del llibre "Viatge a l'illa dels pingüins", per presentar-nos-el a la sala d'audiovisuals del pavelló municipal d'esports de Canet de Mar (carrer Catalunya, s/n - cantonada amb el carrer Lleida).

Viatge a l'illa dels pingüins és una novel·la editada per Voliana Edicions el 2013 i amb la qual l'editorial va guanyar, el passat 4 d'octubre de 2013 a Besalú, el premi Liberisliber 2013. Una novel·la de ficció d'un viatge per illes, glaceres, boscs i volcans.

Sinopsi del llibre

El dia 3 de juny de 1844, un bot amb catorze homes es dirigeix a un petit illot volcànic davant la costa d'Islàndia per caçar els darrers exemplars d'una espècie que es troba al llindar de l'extinció. Anys més tard, és en aquesta mateixa costa on un altre home és a punt d'enllestir un encàrrec singular: pujar d'un en un tots els volcans més emblemàtics d'Europa. Islàndia és el començament d'una aventura on el més arriscat no és fer el cim, sinó allò que, pujant-lo, et pots arribar a trobar: allò que no podies ni volies imaginar. Hi ha extincions molt més traumàtiques que no pas les d'algunes espècies, són les extincions personals; les que t'hi jugues la vida; una vida que avança de muntanya en muntanya; dels volcans d'Islàndia fins als Pirineus feréstecs de la Catalunya de final del segle XIX on el mite s'enfronta amb el progrés.

Bernat Gasull i Roig (1971), nat a Gràcia (Ciutat de Barcelona). De formació és biòleg. Té també estudis a l'entorn del món ambiental i paisatgístic. Ha fet una mica de tot i ara es dedica a tasques relacionades amb la promoció de la llengua catalana. Afeccionat a la natura i la muntanya és soci de la UEC de Gràcia i col·laborador en diverses revistes de muntanya. Més enllà d'articles té també editada una guia de muntanya amb el títol: 'Les ascensions de Verdaguer al Pirineu. Guia d'itineraris per resseguir les ascensions que Mossèn Cinto va realitzar als cims del Pirineu.' (Cossetània 2008). Ha seguit especialment la relació de Verdaguer i la muntanya, de manera especial l'ascensió a l'Aneto l'any 1882.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin