Nòvas ← d’Autras notícias

La Plataforma per la Llengua i Softcatalà signen un acord de col·laboració per promoure el català en l’àmbit de la informàtica i Internet

La Plataforma per la Llengua i Softcatalà han signat un acord de col·laboració amb l'objectiu de promoure la llengua catalana en l'àmbit de la informàtica, Internet i les noves tecnologies.

L'acord de col·laboració que les dues entitats van signar a principis de maig pretén desenvolupar projectes i campanyes conjuntament per millorar l'ús i la presència del català al programari informàtic, a Internet i a les noves tecnologies, i també l'assessorament mutu. La Plataforma per la Llengua  també difondrà, a través dels mitjans de difusió propis, les novetats en programari informàtic en català, eines diverses i recursos lingüístics a la xarxa desenvolupats per Softcatalà.

La Plataforma per la Llengua valora molt positivament la tasca de normalització lingüística en l'àmbit del programari informàtic i Internet que ha desenvolupat Softcatalà durant els darrers quinze anys i espera que l'acord de col·laboració serveixi per aplegar forces i donar un nou impuls a la presència i ús del català en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació. 

La Plataforma per la Llengua ja havia col·laborat anteriorment amb Softcatalà donant suport a iniciatives com el Catalanitzador de Softcatalà. Un programa que posa a l'abast de qualsevol usuari, de forma ràpida i senzilla, tenir en català els ordinadors amb Microsoft Windows i, properament, també amb els Macs.

Softcatalà és una associació sense ànim de lucre que fa més de quinze anys que treballa per fomentar l'ús del català en el programari informàtic. Les principals àrees de treball on s'ha especialitzat són el desenvolupament, la traducció i la distribució de programari en català; la generació d'eines necessàries, tant informàtiques com lingüístiques per tal que qualsevol usuari pugui fer traduccions al català, i ésser un punt de trobada per a tots els usuaris que cerquen productes en llengua catalana.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin