Mentre el públic anava seient, es van projectar unes imatges amb Power Point on es podia veure el missatge que la Comissó Universitats de la Plataforma va voler transmetre. Seguidament, van intervenir els ponents.
En Bogdan Bancescu (estudiant romanès) va explicar el seu primer contacte amb el català i també les dificultats amb què es troba al carrer quan pregunta alguna cosa. La gent li nota l'accent d'estranger i li contesta en castellà. A part, tampoc pot parlar en català amb els seus amics castellanoparlants perquè aquests no es passen mai al català. En Francesco Ardolino (professor italià) a banda de ser un catalanòfil, a la pregunta que se li va fer sobre què faria si un Erasmus li demanés de canviar d'idioma perquè no entén el català, va respondre que era el seu somni eròtic des de fa temps però per sort encara no s'hi ha trobat. Ell té molt clar que les classes han de ser en català.
Després, en Jordi Muñoz (estudiant de Ciències Polítiques) va explicar el procés de globalització que estan patint les universitats, tot relacionant-t'ho amb la llengua. I finalment, en Jordi Matas (vicerector de Política Lingüística de la UB) va exposar tot el procés que s'ha dut a terme en avantprojecte de la LUC, pel que fa al coneixement de català per part del professorat contractat.
La conclusió que en treiem és que aquest tema és complicat però que s'ha de seguir treballant. En primer lloc, conscienciant els estudiants catalans i en segon lloc, explicant als de fora que tenim una llengua i una cultura pròpia amb la qual volem relacionar-nos amb ells.