Nòvas ← d’Autras notícias

La Plataforma per la Llengua País Valencià participa en la Festa per la Llengua a Betxí

El diumenge 21 d'abril, la Plataforma per la Llengua va participar en la Festa per la Llengua a Betxí (Plana Baixa), que va comptar amb la participació de prop de 10.000 assistents entre majors i xiquets.

Paradetes de moltes escoles, dedicades a les activitats més variades, des de tallers de ceràmica a pompes de sabó. Parades de llibres infantils en català, muntades per diferents editorials, unes altres de la mateixa Escola valenciana, organitzadora de l'acte, d'Acció Cultural, de la Plataforma per la Llengua, del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica i de diferents grups de danses.

Entre la gentada, moltes cares conegudes, des d'escriptors com Joan Pla o Vicent Pallarés. De fet, l'Associació d'escriptors en català de la comarca, El Pont, hi tenia també una parada. Del món polític, molts dirigents de Compromís, començant per l'alcalde de Betxí, Alfred Remolar i tot l'equip de govern; o el diputat autonòmic Josep Maria Pañella, el diputat provincial Enric Nomdedéu, regidores i regidors de diferents poblacions de la Plana Alta i Baixa i de l'Alcalatén. També hi eren dirigents del PSOE, com Francesc Colomer i Isabel Escudero i d'EU, com Marina Albiol.

I a la vesprada, una actuació memorable d'Obrint Pas, en un Teatre Municipal amb les seues 5.000 localitats plenes de gom a gom. El grup, que prepara el seu comiat de l'any vinent, va estar particularment emotiu, recordant a més que Betxí va ser una de les primeres poblacions on van actuar fa 20 anys, als inicis de la seua trajectòria, justament en un Aplec de la Muntanyeta de Sant Antoni que muntava l'actual alcalde, company a més d'estudis d'alguns d'ells.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin