Nòvas ← d’Autras notícias

Donem suport a la campanya d’en Marc Belzunces per defensar els drets lingüístics dels catalanoparlants al Tribunal Europeu dels Drets Humans

La Plataforma per la Llengua vol expressar la seva solidaritat amb el ciutadà Marc Belzunces, que va ser discriminat a la justícia espanyola per motius de caire lingüístic, així com donar suport a la campanya engegada a la plataforma de finançament col·lectiu Totsuma per portar aquest cas de vulneració dels drets lingüístics al Tribunal Europeu dels Drets Humans.

En Marc Belzunces va presentar un recurs de cassació al Tribunal Suprem espanyol després de ser condemnat per un delicte electoral- negar-se a col·laborar en una mesa electoral com a vocal suplent durant les eleccions espanyoles del 2008, al·legant motius d'objecció de consciència - que no va ser admès per ser redactat en català, malgrat que era la continuació d'un procés judicial iniciat a Catalunya i es feia ús del dret a utilitzar el català davant l'administració judicial recollida en la legislació estatal i internacional. Les instàncies judicials es van negar a traduir el recurs i van exigir que es presentés en espanyol. El ciutadà s'hi va negar i el Tribunal Superior va declarar desert el recurs, negant el dret a la tutela judicial efectiva. Posteriorment, el Tribunal Constitucional espanyol també va rebutjar un altre recurs presentat per en Marc Belzunces, atès que va considerar que no hi havia cap violació de cap dret fonamental.

Davant la indefensió manifesta dels catalanoparlants davant de la justícia espanyola, en Marc Belzunces ha decidit portar el cas davant el Tribunal Europeu dels Drets Humans, amb l'objectiu de denunciar el Regne d'Espanya per discriminació lingüística i que aquesta instància internacional es pronunciï sobre els drets lingüístics dels catalanoparlants a Espanya. Per aconseguir els recursos necessaris per tot el procés, el propi afectat ha obert un projecte a la plataforma col·laborativa TotSuma.

Des de la Plataforma per la Llengua volem expressar total suport a la denúncia d'en Marc Belzunces i a la seva tasca en defensa dels drets lingüístics i civils dels catalanoparlants, així com animar a tots els socis i simpatitzants de l'entitat a realitzar aportacions econòmiques al projecte.  

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin