Nòvas ← d’Autras notícias

Has estat víctima d’alguna discriminació lingüística a l’administració pública? Explica’ns el teu cas!

Des de la Plataforma per la Llengua estem elaborant d'un recull de casos de discriminació lingüística dels ciutadans a l'administració pública. A d'hores d'ara, hem recopilat un volum considerable d'aquests casos ocorreguts en els darrers anys, alguns d'ells han transcendit a l'opinió pública i altres no.

No obstant això, estem plenament convençuts que hi ha més casos que no tenim documentats o que no han aparegut en els mitjans de comunicació. Per tant, us demanem que si heu estat víctimes d'una vulneració dels drets lingüístics en alguna administració pública ens ho comuniqueu a través del correu electrònic que us adjuntem al final d'aquest escrit. Alguns exemples d'aquests casos: Has estat obligat a parlar en castellà davant la policia, treballadors judicials o funcionaris públics? Has estat vexat o maltractat per exercir el teu dret a parlar en català davant un treballador de l'administració o d'un servei públic? T'han negat un document en l'àmbit administratiu o judicial per ser escrit en català? No t'han atès en un servei públic per parlar en català? Garantim la preservació de l'anonimat de la persona discriminada, en el cas que ens ho demani.

Volem garantir l'acompliment íntegre dels drets lingüístics dels ciutadans dels territoris de parla catalana i eliminar totes les discriminacions lingüístiques. El recull de casos de discriminació ens servirà per posar de manifest les dificultats o la impossibilitat dels catalanoparlants per exercir els drets lingüístics recollits en la legislació legal vigent.

Entre tots denunciarem aquestes actuacions il·legals i garantirem els drets lingüístics de tothom! Ajuda'ns i si has estat víctima d'una aquestes situacions, fes-nos arribar el teu cas a: info@plataforma-llengua.cat

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin