Nòvas ← d’Autras notícias

Plataforma per la Llengua i WICCAC demanen a SEAT que implementi una versió en català del web corporatiu

La Plataforma per la Llengua, l'ONG del català, i WICCAC (Webmàsters Independents en Català, de Cultura i d'Àmbits Cívics) han enviat una comunicació al servei d'atenció al client del fabricant d'automòbils SEAT, amb seu a Martorell, per demanar la implementació d'una versió en català del web corporatiu.

Les entitats recorden al fabricant que la manca d'ús del català en el web corporatiu és poc justificable, atès que disposen de versions lingüístiques del web per comunitats lingüístiques amb un nombre inferior de parlants que la comunitat lingüística catalana, com per exemple, en finès, lituà, letó, estonià, eslovac, danès, eslovè o macedoni. A més a més, en altres països europeus multilingües com Suïssa o Bèlgica, els consumidors poden accedir al web corporatiu de SEAT en les diferents llengües oficials.

De manera complementària, les entitats han mostrat la seva preocupació a l'empresa per la baixa utilització del català en tots els àmbits, tenint en compte que és una de les indústries més importants de Catalunya i que porta més de 60 anys implantada a Catalunya. La Plataforma per la Llengua i WICCAC esperen que la companyia rectifiqui la seva política de marginació del català i ben aviat posi en funcionament una versió en català del web corporatiu

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin