Nòvas ← d’Autras notícias

La Plataforma per la Llengua crea un web amb propostes i eines per facilitar que les empreses incorporin el català

La Plataforma per la Llengua i la Fundació Vincle van donar a conèixer ahir a la tarda a Girona el web A l'empresa, en català, en el marc de la presentació del llibret que amb el mateix nom pretén ser un manual per a les bones pràctiques lingüístiques en el món de l'empresa.

El web (www.empresaencatala.cat) vol ser un portal obert de consulta per a totes les empreses que actuen al nostre país. A més, aplega tots els continguts del manual A l'empresa, en català ordenats per temàtiques. Inclou també un mapa interactiu de tot el domini lingüístic amb la legislació que afecta a les empreses, amb l'objectiu que l'usuari tingui una visió general i concreta de les obligacions i normativa d'arreu del territori, des d'Andorra a les Illes Balears, passant per la Catalunya Nord, la Franja, el País Valencià o la Catalunya sota administració de la Generalitat. L'apartat més destacat del web és la proposta de bones pràctiques en àmbits diversos (atenció oral i escrita, etiquetatge, retolació, webs, publicitat, documents...) i un conjunt de preguntes i respostes sobre dubtes que pot tenir l'empresariat a l'hora d'incorporar el català. També inclou dades sobre la importància del català en el context internacional.

La presentació del web es va dur a terme conjuntament amb la del llibret A l'empresa, en català, editat per la Plataforma per la Llengua i la Fundació Vincle, que va tenir lloc ahir a la tarda a la Cambra de Comerç de Girona, a les 19.00 h. La guia, juntament amb el web, han estat ideats per actuar com a eina de consulta per a totes aquelles empreses que vulguin introduir el català en els criteris bàsics d'actuació o completar un pla d'actuació pel que fa l'ús de la llengua catalana en relació amb el consumidor i amb el funcionament intern de l'empresa. La guia es pot trobar a: www.plataforma-llengua.cat/estudis/interior/94

Més enllà de la presentació del web i de la guia, la jornada tenia l'objectiu de refermar la voluntat del món de l'empresa amb el català. Per això, la presentació va comptar amb les intervencions de representants de les institucions i entitats organitzadores, i també amb una taula rodona amb representants del món empresarial, que van explicar experiències de bones pràctiques lingüístiques en les seves respectives empreses. Aquesta taula va agrupar representants empresarials de les terres gironines com Joan Roca (Celler de Can Roca), Maria Trias (Galetes Trias), Joan Ribas (GNA Serveis Telemàtics) i Ingrid Rahola (Llagurt).

L'acte fou organitzat per la Plataforma per la Llengua i la Fundació Vincle, conjuntament amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Cambra de Comerç de Girona i el Consorci per la Normalització Lingüística.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin