Nòvas ← d’Autras notícias

Més de 700 persones ja han confirmat la seva assistència a l'acte d'homenatge a Martí Gasull del pròxim 15 de gener

La Plataforma per la Llengua celebrarà el 15 de gener de 2013 a partir de 2/4 de 9 del vespre l'anunciat acte d'homenatge a Martí Gasull i Roig, fundador i principal ideòleg de l'entitat, mort fa tres mesos i mig en un accident a l'Himàlaia. Les confirmacions d'assistència van a molt bon ritme, i a hores d'ara, quan encara queden 5 dies per a l'acte, ja hi ha més de 700 persones confirmades, per la qual cosa, l'ONG del català espera omplir la sala gran del Teatre Nacional de Catalunya (TNC). Hi haurà una àmplia representació institucional i de la societat civil del país. Amb aquest acte, l'entitat vol recordar la figura de Gasull i fer un repàs de la seva trajectòria personal i professional i del seu imprescindible paper en l'extensió de l'ús social de la llengua catalana. L'acte, que se celebrarà al Teatre Nacional de Catalunya, serà presentat per la periodista Mònica Terribas.

L'homenatge combinarà elements audiovisuals vinculats a la trajectòria vital, professional i ideològica de Martí Gasull i actuacions musicals en directe provinents d'arreu dels Països Catalans. L'acte també comptarà amb la intervenció de diverses persones que el conegueren directament o indirectament. Tot serà presentat i conduït per la reconeguda periodista Mònica Terribas. La productora Benecé s'encarrega del disseny i la producció de l'acte i del muntatge audiovisual.

L'acte s'ha dissenyat de manera que serà un homenatge però també un compromís per la llengua catalana. En un moment en què s'han intensificat sentències i atacs de tota mena en contra del català, en què es vol posar fi al model d'immersió lingüística a les escoles, bloquejar el reconeixement de la llengua i impossibilitar tenir un marc jurídic propi, l'acte vol fer prendre consciència, a través del record de l'exemple i de la feina feta per Martí Gasull, de la importància de les actituds fermes individuals de tots plegats i de la feina capdavantera i rigorosa que realitza i continuarà realitzant la Plataforma per la Llengua.
 
Gasull va perdre la vida al mont Manaslu, a l'Himàlaia, quan una allau va caure sobre el campament base on descansaven ell i altres companys d'expedició. Martí Gasull era un alpinista experimentat i havia fet diverses expedicions a l'Himàlaia. La seva mort va ocasionar centenars de mostres espontànies de suport i de condol. A més, diverses entitats i institucions han premiat a títol pòstum la seva trajectòria impecable i fructífera en el món de l'activisme lingüístic. L'últim guardó que ha rebut ha estat la Creu de Sant Jordi a títol pòstum atorgada per la Generalitat de Catalunya.

Si encara no has confirmat la teva assistència afanya't a fer-ho perquè preveiem que en pocs dies l'aforament estarà complet. Per fer-ho pots adreçar-te al correu electrònic actemarti@plataforma-llengua.cat o al telèfon 93 321 18 03. No hi pots faltar!

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin