Nòvas ← d’Autras notícias

Tot a punt per la 9a Festa per al joc i la joguina en català! Dissabte 1 de desembre a l’Arc de Triomf. No t’ho perdis!

Tot és ja a punt per celebrar, el pròxim 1 de desembre, la 9a edició de la Festa per al joc i la joguina en català. La multitudinària Festa, que l'any passat va aplegar més de 6.000 persones, canvia aquest any d'emplaçament i se celebrarà al passeig Lluís Companys de Barcelona, al costat de l'Arc de Triomf. En els últims dies hem anat revelant la majoria de detalls, com la participació de les companyies Ulldistret o Fefé i cia, el fet que l'actor Toni Albà serà l'encarregat de llegir el manifest de la Festa o que la celebració inclourà enguany un homenatge a Martí Gasull, el fundador de l'ONG traspassat fa dos mesos.

La festa s'iniciarà a les 11 del matí amb l'obertura de tots els tallers i tendes que es trobaran repartits per l'Arc de Triomf. Tres quarts d'hora més tard es llegirà el conte del Patufet, que es repetirà també a la tarda, i a les 12 h Toni Albà serà l'encarregat de llegir el manifest. Després, es durà a terme un homenatge a Martí Gasull, i acte seguit la companyia Ulldistret representarà l'espectacle d'animació itinerant "El liatroques". A les 13:15 h, el Consorci per la Normalització Lingüística presentarà la campanya "I tu, jugues en català?", que té l'objectiu de promoure el joc en català. Les activitats per als més menuts seguiran amb un espectacle d'animació infantil a càrrec de Fefé i cia. Finalment, la rifa de lots de jocs i joguines tancarà la 9a Festa del joc i la joguina en català a les 18.30 h. Podeu descarregar-vos el programa complet aquí.

 

La Festa també inclourà tallers, ludoteca, la participació de diversos patges reials que recolliran les cartes als Reis Mags d'Orient, i una fira que aplegarà diverses empreses del sector i on es vendran jocs i joguines en català.

La Festa compta amb la col·laboració de l'entitat Consum Català i amb el suport de diverses administracions, empreses i mitjans de comunicació, com la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, l'Agència Catalana de Consum, el Consorci per a la Normalització Lingüística, Catalunya Ràdio, Abacus Cooperativa, El PuntAvui, Vilaweb, Ara, Racó Català, Directe.cat, Cavall Fort i Bon Preu. A més, la imatge gràfica de la festa ha estat possible gràcies a la col·laboració desinteressada de l'il·lustrador infantil Valentí Gubianas. Per a més informació sobre la festa, vegeu el web: www.plataforma-llengua.cat/festajoguina.

L'activitat té com a objectiu reivindicar que les joguines que els infants reben cada any per Nadal i Reis incloguin el català en tots els suports lingüístics, tant impresos com electrònics. I és que la Plataforma per la Llengua calcula que al mercat hi ha només unes 700 joguines que incorporen la llengua catalana, una xifra encara minsa que representa només el 6% del total de l'oferta. Per a més informació sobre les joguines en català, podeu visitar també el web www.jocsijoguines.cat.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin