Nòvas ← d’Autras notícias

El receptari "El català als fogons" protagonitza el programa Tot un món, de TV3

El projecte de la Plataforma per la Llengua El català als fogons va ser el protagonista del programa Tot un món, de TV3, emès a les 14.15h el passat dissabte. Mireu el programa aquí. Mitjançant l'experiència de l'Esteban, un jove argentí que va arribar a Catalunya fa dos anys i mig i que participa en El català als fogons cuinant les típiques "empanadas argentinas," el programa va explicar aquest interessant projecte.

Aquí teniu la sinopsi del programa:

"Fa dos anys i mig que viu a Barcelona. De seguida que va conèixer gent nova i va començar a sortir, es va adonar que, en dirigir-se a ell, tots canviaven automàticament al castellà, cosa que l'incomodava. Això va fer que s'interessés per aprendre català i creu que els que no ho fan és perquè no veuen que hi hagi necessitat. Ell es queixa que encara ara quan parlen amb ell es passen al castellà, tot i que domina el català, pel simple fet de tenir un accent diferent.

Per parlar sobre els usos de la llengua, l'Esteban ha convidat a dinar a casa seva voluntaris de l'ONG del català i ha fet "empanadas argentinas", un dels 14 plats del receptari El català als fogons, de la Plataforma per la Llengua, que s'acaba de publicar per unir gastronomia i llengües. L'Esteban té clar que parlar català t'obre a la gent i a la societat catalana, i això l'ha fet sentir-se més d'aquí."

Si no veu poder veure el programa el passat dissabte, el podeu visionar aquí.

 

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin