Nòvas ← d’Autras notícias

El receptari "El català als fogons", demà a les 14.15 h a TV3!

El receptari El català als fogons, un projecte de la Platafoma per la Llengua presentat recentment, serà el protagonista demà a les 14.15 h, del programa Tot un món, de TV3. El programa explicarà el projecte a través de l'experiència de l'Esteban, que va arribar de l'Argentina fa dos anys i mig, i del plat que ha cuinat per al projecte, les "empanadas argentinas".

Aqusta és la sinopsi del programa:

Fa dos anys i mig a Barcelona. De seguida que va conèixer gent nova i va començar a sortir, es va adonar que, en dirigir-se a ell, tots canviaven automàticament al castellà, cosa que l'incomodava. Això va fer que s'interessés per aprendre català i creu que els que no ho fan és perquè no veuen que hi hagi necessitat. Ell es queixa que encara ara quan parlen amb ell es passen al castellà, tot i que domina el català, pel simple fet de tenir un accent diferent.

Per parlar sobre els usos de la llengua, l'Esteban ha convidat a dinar a casa seva voluntaris de l'ONG del català i ha fet "empanadas argentinas", un dels 14 plats del receptari El català als fogons, de la Plataforma per la Llengua, que s'acaba de publicar per unir gastronomia i llengües. L'Esteban té clar que parlar català t'obre a la gent i a la societat catalana, i això l'ha fet sentir-se més d'aquí.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin