Nòvas ← d’Autras notícias

La Plataforma per la Llengua rebutja l’enèssim atac contra el català a la justícia i creu que agreujarà l’actual discriminació existent

La Plataforma per la Llengua ha rebutjat l'enèssim atac judicial al català. L'entitat ha sortit al pas de la nova sentència del Tribunal Constitucional que relega el català a un mèrit i que nega que de cap manera pugui ser un requisit per accedir a la funció pública en l'àmbit de la justícia. L'ONG del català creu que plou sobre mullat, ja que aquesta resolució agreujarà encara més la discriminació de la nostra llengua en un àmbit on el català està relegat a un paper marginal. L'ONG del català pensa que el català s'ha d'exigir a la justícia, un àmbit en el qual la nostra llengua ja pateix precisament una greu discriminació.

Per l'entitat, el català ha de ser un requisit per als jutges i per a tot el personal de l'Administració de justícia, i per tant s'ha d'exigir a l'hora d'accedir a la funció pública. L'ONG del català ha deplorat aquesta nova resolució judicial i es prepara perquè arribin molts més atacs contra la nostra llengua. Actualment, no es pot garantir el compliment dels drets dels ciutadans en l'estament judicial i és només l'administració de l'Estat qui té potestat per fer-ho. Per la Plataforma per la Llengua, la decisió del TC afebleix l'ús del català als jutjats, serveix per imposar encara més l'ús del castellà a Catalunya i perpetua una mica més la discriminació legal que ja pateixen els ciutadans catalanoparlants a Espanya.

A més, serveix per agreujar la situació del català en un sector, el de la justícia, on utilitzar el català ja és una odissea. Actualment, només el 13% de les sentències són en català, i aquesta resolució no farà més que empitjorar aquesta situació.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin