Nòvas ← d’Autras notícias

La Plataforma per la Llengua celebra l’absolució del ciutadà empordanès denunciat per parlar en català a la Guàrdia Civil

La jutgessa del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 7 ha dictat sentència en el judici de faltes sobre ordre públic i vexacions en què estan implicats en Simó Colls i dos agents de la Guàrdia Civil en qualitat de denunciants-denunciats.

La jutgessa ha decidit absoldre a en Simó Colls i als agents de la Guàrdia Civil, atès que considera que no han resultat degudament acreditats els fets denunciats tenint en compte les versions contradictòries entre les parts i en absència de proves o dades objectives que permetin donar major versemblança a una versió sobre l'altra. La sentència no és ferma i es pot recórrer.

De tota manera, l'entitat vol recordar que tots els ciutadans catalans tenen dret a expressar-se en la llengua oficial que escullin davant els agents públics, tal com es recull en la legislació legal vigent, i que en Simó Colls es va limitar a exercir el seu dret d'expressar-se en català, mentre que la reacció agressiva i intimidadora dels agents de la Guàrdia Civil és intolerable en una societat democràtica.

La Plataforma per la Llengua valora positivament l'absolució d'en Simó Colls i celebra que el fiscal posés de manifest que adreçar-se als agents de l'ordre públic en català és un dret dels ciutadans reconegut en la legislació legal vigent. Tot i així, l'entitat lamenta que les vexacions que va patir l'empordanès quedin impunes, i referma el compromís d'assessorar i defensar els ciutadans dels territoris de parla catalana que vegin vulnerats els seus drets lingüístics i civils.

  • Podeu descarregar-vos la sentència aquí.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin