Nòvas ← d’Autras notícias

La Plataforma per la Llengua titlla de demagògiques i impròpies les paraules del Ministre espanyol Wert

El ministre d'educació espanyol relaciona l'independentisme amb el model educatiu català. José Ignacio Wert està estudiant una ofensiva per obligar la Generalitat a fer ensenyament en castellà.

La Plataforma per la Llengua creu que les declaracions del ministre Wert clarifiquen el prejudici que des de fa temps s'ha evidenciat contra el model d'escola català.  Les seves paraules són impròpies d'un ministre d'educació i expliciten descaradament la voluntat d'eliminar el model d'escola català, i afegir tensions polítiques demagògiques en un àmbit tan important com és el de l'educació i el de l'escola. 

Els darrers dos anys s'han caracteritzat, des del punt de vista lingüístic, per un malestar molt gran, per un assetjament jurídic i polític per part del govern del PP contra l'estabilitat del model lingüístic català, que ha permès escolaritzar nens i nenes de llengües diferents, sense fractura social i fent-los competents, en acabar l'escolaritat obligatòria, en les dues llengües oficials a Catalunya.

El nostre sistema lingüístic és un èxit de tots. La Llei d'Educació de Catalunya, la LEC, que va ser aprovada pel Parlament de Catalunya l'any 2009, es basa en el Pacte Nacional d'Educació signat pels grups parlamentaris de CiU, PSC, ERC i ICV, i està recorreguda davant del Tribunal Constitucional pel PP. 

La Llei d'Educació de Catalunya es fonamenta en raons educatives, socials, econòmiques, culturals i cíviques, totes vigents. És per això que la societat civil, i en concret des de l'ONG del català no recularem ni un pas a l'hora de defensar la seva aplicació.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin