Nòvas ← d’Autras notícias

La Plataforma per la Llengua i WICCAC demanen versions en català a les principals webs de descomptes

La Plataforma per la Llengua i WICCAC (Webmàsters Independents en Català, de Cultura i d'Àmbits Cívics) han decidit enviar comunicacions a les principals webs de descomptes (LetsBonus, Groupon, Groupalia, Privalia, VivirVIP, Offerum, BuyVIP, Primeriti, Ofertix, El Tenedor i Restalo) demanant-los la implementació d'una versió en català. Aquest tipus de webs ha tingut un creixement exponencial en els darrers temps, però l'ús del català és gairebé inexistent, malgrat que bona part d'aquestes empreses tenen la seu corporativa a Barcelona.

Les dues entitats han fet arribar a les esmentades empreses un document on es destaca que el català té una forta presència a Internet i un destacable pes econòmic. Per exemple, dels 13 webs més visitats del món 7 ja disposen de versió en llengua catalana, segons Alexa, the web information company o que la major part d'empreses que actuen a Catalunya disposen d'una versió en català del web corporatiu. Algunes de les empreses de descomptes interpel·lades han respost a les entitats que estan estudiant la implementació d'una versió en català, però no s'han compromès a tenir-la enllestida en una data concreta.

Des de la Plataforma per la Llengua i WICCAC s'espera que aquest tipus de webs comencin a tenir en compte el consumidor català i implementin ben aviat una versió en la llengua pròpia dels territoris de parla catalana. A dia d'avui els webs de descomptes són un dels pocs àmbits d'Internet on la presència del català és encara residual.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin