Nòvas ← d’Autras notícias

"Si us plau, parla'm en català" a les entitats i associacions tarragonines

El missatge d'acollida lingüística arriba també a la societat civil del Tarragonès sumant-se així a les organitzacions de la Conca de Barberà, el Baix Camp i l'Alt Camp. Les biblioteques públiques de les comarques tarragonines ja havien estat centres de difusió de les postals, com també els equipaments municipals de la ciutat de Tarragona i els agents lingüístics especialitzats d'aquestes comarques.

Amb la distribució de les postals corporatives de la campanya "Si us plau, parla'm en català" a les entitats i associacions del Tarragonès finalitza la tercera fase programada de fer arribar a la societat de les comarques del Camp un missatge clar de cohesió social a partir d'ajudar a la població nouvinguda a poder adoptar la llengua catalana. Amb l'objectiu de facilitar l'aprenentatge de la llengua als nous catalans a partir de la conversa amb els catalanoparlants, s'ha apostat al llarg de tots aquests mesos per fer arribar ímputs positius a la població.

Si en la primera fase es van distribuir milers de postals de la campanya pels equipaments municipals de la ciutat de Tarragona i electrònicament als diferents agents implicats en temes de llengua i política lingüística, en la segona s'arribà als usuaris de 22 biblioteques públiques del Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà i el Priorat. En aquesta tercera fase, doncs, des de la Plataforma per la Llengua s'ha realitzat més d'un centenar d'enviaments a les principals entitats juvenils, associacions de cultura popular, centres d'estudi, sindicats i joventuts polítiques per tal de promoure els bons hàbits lingüístics entre els seus membres. Aquesta pràctica s'inicià amb els organismes de la Conca de Barberà, tot continuant pels de l'Alt Camp i Baix Camp i finalitzant pels mateixos del Tarragonès.

Aquesta campanya i l'edició de 10.000 postals amb el missatge d'acollida lingüística i un miler de xapes no hauria estat possible sense la bona entesa entre la Plataforma per la Llengua i el Servei de Política Lingüística de l'Ajuntament de Tarragona, així com amb els Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin