Nòvas ← d’Autras notícias

Exposició “Xirinacs, la resistència i la consciència”

Activitat prèvia del Correllengua 2012. Les activitats d'aquesta festa per la llengua i cultura catalanes, i també per la llibertat del nostre poble es celebraran durant la tardor, i la secció local de Canet de Mar de la Plataforma per la Llengua un any més hi col·labora.

L'exposició "Xirinacs, la resistència i la consciència" és una exposició commemorativa editada fa poques setmanes per la CAL(Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana) en homenatge al filòsof i pensador Lluís Maria Xirinacs en motiu del 5è aniversari de la seva mort. Xirinacs fou i és un exemple de fidelitat envers el país, la seva gent i la seva llengua. Durant tota la seva vida va lluitar, des de la paraula i des de la no violència, per l'assoliment de les llibertats del nostre poble i per la seva dignitat. En uns moments en els que, més que mai, des de les bases de la societat es reclama valentia i determinació, el seu llegat és més viu que mai. Sobren motius doncs per a dedicar-li el Correllengua 2012.


L'exposició repassa els trets més significatius de la seva vida i pensament i es podrà visitar en horari d'estiu al vestíbul de la Biblioteca P. Gual i Pujadas a la riera Sant Domènec, 1 A, del 9 al 27 de juliol, de dilluns a divendres de 2/4 de 4 de la tarda a 9 del vespre.


Reprendrem les activitats del Correllengua durant els mesos d'octubre i novembre com fem habitualment tots els anys.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin