Nòvas ← d’Autras notícias

Posposen el judici contra en Simó Colls: s’accepta el recurs de la defensa contra el sobreseïment de la denúncia de l’empordanès

El judici contra en Simó Colls, ciutadà empordanès denunciat per la Guàrdia Civil al negar-se a parlar en castellà, que s'ha celebrat aquest matí al jutjat de primera instància i instrucció número 7 de Figueres, ha estat suspès després del recurs de la defensa contra el sobreseïment de la denúncia presentada per en Simó decretada per la jutgessa. El fiscal s'ha adherit al recurs de la defensa, al·legant que hi ha possibles indicis de fets punibles per part dels guàrdies civils, fet que ha motivat la suspensió del judici per part de la jutgessa i la convocatòria d'una nova vista pel 3 d'octubre, en què es tindran en compte les denúncies d'ambdues parts.  

La Plataforma per la Llengua valora positivament l'acceptació del recurs de la defensa i que es tingui en compte la denúncia presentada per en Simó Colls. No obstant això, continua lamentant que un ciutadà català sigui jutjat per una falta de desobediència i resistència als agents de la autoritat per exercir el dret a expressar-se en català. Recordem que la legislació legal vigent estableix el dret d'expressar-se en la llengua oficial que s'esculli davant els agents públics.

Així mateix, l'entitat vol expressar tot el seu suport a en Simó Colls i mostrar la preocupació pel creixent nombre d'agressions i vexacions policials motivades per causes de caràcter lingüístic.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin