Nòvas ← d’Autras notícias

Presentació de “Com explicar aquest país als estrangers"

La Plataforma per la Llengua Canet de Mar us presentarem el divendres 8 de juny a 2/4 de 8 del vespre a l'Aula Magna de l'Escola de Teixits de Punt el llibre Com explicar aquest país als estrangers amb l'escriptor anglès Matthew Tree, que ja va per la tercera edició.

Durant més d'una dècada Matthew Tree ha publicat articles sobre Catalunya. Des d'un primer text sobre la literatura catalana al diari londinenc The Times fins a nombroses denúncies d'exemples específics d'ocultació internacional de Catalunya (la majoria publicades a la revista Catalonia Today), passant per una conferència impactant donada a la London School of Economics, Tree ha intentat explicar aquest racó complex d'Europa als de fora.

El llibre és una selecció curosa de textos farcits d'anècdotes, vivències i fets actuals i històrics. S'hi entreveu una indignació creixent davant la ignorància que regna a l'estranger pel que fa a un país que l'autor considera objectivament fascinant (Catalunya). Uns articles de vegades hilarants, de vegades xocants i sempre captivadors que repassen la situació cada cop més anòmala de Catalunya en tots els àmbits, sobretot durant els últims anys.

Matthew Tree viu a Barcelona des del 1984. Des del 1979 parla català, llengua que va aprendre de manera autodidacta. Ha escrit un munt de llibres en aquesta llengua (dues novel·les, un recull de comptes, un llibre de viatges anomenat CAT. Un anglès viatja per Catalunya per veure si existeix (2000), una autobiografia, quatre llibres de no-ficció, i una monografia sobre el racisme, Negre de merda. El racisme explicat als blancs (2010). Va fer de guionista i presentador de la sèrie de TV3 Passatgers (2005-2006). Actualment col·labora amb Catalunya Ràdio i escriu per a l'Avui, Catalonia Today, Barcelona Ink i The Times Literary Supplement.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin