Nòvas ← d’Autras notícias

Des d’avui, cada dia un argument a favor del model d’immersió lingüística

A partir d'avui, la Plataforma per la Llengua engega una campanya a través de les xarxes socials amb l'objectiu de difondre cada dia cada dia un argument en suport del català com a llengua vehicular a l'escola catalana. Tots els arguments els podeu trobar al següent llibret: https://www.plataforma-llengua.cat/estudis/interior/90.

Desfer tòpics sobre l'ensenyament en català i rebatre les afirmacions errònies que pretenen tergiversar la realitat lingüística del país. Aquests són els principals objectius del llibret Argumentari en suport del català com a única llengua vehicular a l'escola catalana, que ha editat la Plataforma per la Llengua i que es farà arribar a les escoles del país. El document s'estructura en 11 afirmacions falses que sovint s'han difós per carregar contra el model, internacionalment lloat, de l'escola catalana en llengua i continguts, el que popularment coneixem com a immersió lingüística, per raons purament polítiques i no educatives. A cada una d'aquestes afirmacions se li contraposa un argument que destaca la importància i validesa d'aquesta metodologia, que suposa adquirir el domini d'una segona llengua tot fent-la servir com a llengua vehicular dels aprenentatges i com a vehicle de comunicació social en tots els àmbits de l'escola i en totes les activitats extraescolars, en la cohesió social del país.

Aquests arguments es difondran ara també a través de les xarxes socials, per tal d'estendre al màxim aquestes eines de suport a la comunitat educativa, especialment en un context de sentències judicials i atacs constants contra el model d'escola catalana.

L'argumentari s'ha presentat ja a les 12 escoles de Santa Coloma de Gramenet que el curs 1982/83 van fer les primeres proves pilot del Programa d'Immersió Lingüística i que, trenta anys després, es van tornar a reunir per refermar el compromís amb l'escola en català. Properament, es farà arribar als centres educatius i es presentarà a la comunitat educativa en una sèrie de xerrades i presentacions.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin