Nòvas ← d’Autras notícias

Somescola.cat: “S’està iniciant la segregació lingüística a les escoles”

Somescola.cat, que agrupa les principals entitats cíviques i educatives del país, alerta que l'última resolució del TSJC sobre l'escola catalana confirma el procés iniciat de segregació lingüística a les escoles catalanes. Segons Somescola.cat, la resolució del 8 de març ja obria la porta a aquesta situació que ara s'està consolidant.

Somescola.cat adverteix doncs que les darreres sentències ens condueixen a un procés irreversible que ataca el model d'immersió lingüística que ha guiat l'escola catalana en els darrers 30 anys. Per Somescola.cat l'escola catalana i el seu model lingüístic, que té el català com a llengua catalana i d'aprenentatge i que té com a objectiu l'adquisició de les màximes capacitats lingüístiques en les dues llengües oficial, és un model d'èxit.  Els programes d'immersió i l'ús vehicular del català a les escoles s'han demostrat com a un instrument imprescindible per garantir la igualtat d'oportunitats i per facilitar l'accés universal al món simbòlic i cultural que, d'altra manera, seria només patrimoni d'una part de la població.

Segons Somescola.cat, aquest procés de segregació lingüística és molt negatiu per al a país, especialment per als fills de les famílies demandants a qui es condemna a un règim d'excepcionalitat.

Somescola.cat reclama també fermesa, responsabilitat i intel·ligència a les autoritats educatives del país davant d'aquest atac constant al model lingüístic propi. Ara ja no val a dir que es tracta d'uns casos minoritaris, ni una anècdota, sinó que forma part d'una estratègia ben organitzada per qüestionar el model d'escola catalana, i el govern català ha de ser contundent al respecte. Així mateix, Somescola.cat assegura que la societat catalana està farta de la judicialització del model escola catalana i adverteix que caldrà tornar a lluitar batalles que ja semblaven guanyades.

 

El grup promotor de Somescola.cat està format per les següents entitats:

Agrupació Escola Catalana (AEC), Associació de Mestres Rosa Sensat, Centre UNESCO de Catalunya - Unescocat, Consell de la Joventut de Barcelona, Consell Nacional de la Joventut, Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL), FAPAC, FAPAES, Federació d'Organitzacions per la Llengua, Federació d'Ensenyament CCOO de Catalunya, Federació d'Ensenyament USOC, Federació Moviments Renovació Pedagògica de Catalunya, FETE - UGT, Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Institució Escola CIC, Institut d'Estudis Catalans (IEC), Intersindical - CSC, La Bressola, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Òmnium Cultural, PEN Català, Plataforma de Professors de Català de Secundària, Plataforma pel Dret Decidir (PDD), Plataforma per la Llengua, UGT de Catalunya, USTEC- STES, Xarxa d'Entitats Cíviques i Culturals dels Països Catalans, Xarxa d'Escoles Associades a la UNESCO.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin