Nòvas ← d’Autras notícias

La Plataforma per la Llengua publica un nou desplegable adreçat als comerciants xinesos de Barcelona: El català, llengua d’oportunitats

L'objectiu del desplegable és conscienciar sobre la importància d'utilitzar el català, així com potenciar l'ús d'aquesta llengua entre els propietaris de comerços del col·lectiu xinès perquè incorporin el català en el funcionament del seus establiments, com a eina d'inclusió social.

El català, llengua d’oportunitats és un material de sensibilització lingüística adreçat als comerços regentats per persones estrangeres d'origen xinès. La distribució del desplegable va acompanyada de visites als establiments destinataris, i d'una explicació personalitzada en cas que ho sol·licitin. Concretament, ens centrem en el col·lectiu d'empresaris xinesos i els establiments ubicats a Ciutat Vella i l'Eixample.

La publicació conté 6 vinyetes que de manera molt gràfica i entenedora descriuen situacions on la utilització de la llengua catalana és una font d'avantatges. L'idioma emprat és el xinès, juntament amb el català.

El desplegable inclou el telèfon mòbil de la persona del Consorci per a la Normalització Lingüística que fa l'acollida a la comunitat xinesa a la ciutat de Barcelona. L'assessorament es fa directament en xinès, i a partir d'aquí s'adreça la persona al curs adequat segons el seu nivell.

El català, llengua d'oportunitats s'ha realitzat amb la participació d'estudiants d'origen xinès dels cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística, i de voluntaris de la Plataforma per la Llengua. Així mateix, ha comptat amb la col·laboració de l'OTG del Barri Gòtic, del CAP del Passeig Sant Joan, d'una botiga del carrer Trafalgar, de l'OAC del Districte de l'Eixample, de la Biblioteca Fort Pienc i del restaurant xinès Lleó d'Or, llocs on s'han realitzat les fotografies del material. La realització d'aquesta tasca ha implicat el contacte i la incentivació del diàleg entre voluntaris d'origen xinès i voluntaris d'origen no xinès sobre la necessitat d'apropar el català a les persones d'origen no xinès. El desplegable també ha tingut el suport de l'oficina de "la Caixa" de Ronda Sant Pere de Barcelona.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin