Nòvas ← d’Autras notícias

Entre bambolines amb els actors i l’actriu de “Som una Noció”

El proppassat dijous dia 3 de maig, un grup de voluntaris del programa de Voluntariat Lingüístic juvenil de la Plataforma per la Llengua va assistir a la representació de l'obra de teatre Som una Noció

Som una Noció, tal com la defineix la mateixa productora, és un espectacle que vol ser un repàs desenfadat d'alguns dels fets que han marcat la història de Catalunya, en un moment en què encara podem riure'ns de nosaltres mateixos i encarar el futur amb bon ànim. L'espectacle teatral i musical està basat en alguns dels moments més destacats dels 1.000 anys de la història d'aquest petit país que s'estén "entre el peatge de La Jonquera i el peatge d'Amposta": Guifré "El Pilós" i Carles "El Calb", Jaume I "El Conqueridor", Serrallonga i Rocaguinarda, Rafael Skywalker i Casanova dels "Casanova de tota la vida", La Timbalera del Bruc, Darth Vader "Felipe V", El Senyor Esteve... Tots aquests i molts més personatges recorren l'escenari al ritme de la música popular i no tan popular acompanyats de dos monjos de Montserrat molt salats, amb Òscar Orbezo i Mariona Blanch fent tots els personatges de l'auca i al so de la sintonia musical que interpreten amb gralles, tenores i el que faci falta Xevi Capdevila i Oriol Pidelaserra. El pobre al que li ha tocat dirigir-ho, tot i més, és en Jordi Purtí.

Després de l'obra els participants del programa de Voluntariat Lingüístic juvenil van poder pujar dalt de l'escenari, fer tertúlia amb els actors i descobrir els secrets que hi ha darrera del teló: escenografia, atrezzo, il·luminació, etc.  Tot plegat, una bona experiència per animar-nos a entomar algun paper dins d'aquesta història, de la qual, com bé ens va explicar l'equip de l'obra, tots nosaltres en som protagonistes.

En acabat, un refresc per comentar l'espectacle, i per conèixer-nos tots un xic més. L'intercanvi i l'escolta són grans amics de qui vol entendre que, vinguem d'on vinguem, tots som part d'aquest país.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin