Nòvas ← d’Autras notícias

La Plataforma per la Llengua celebra l’aprovació d’una moció sobre l’etiquetatge en català al Parlament de Catalunya

La Plataforma per la Llengua celebra l'aprovació de la moció del Parlament de Catalunya sobre el garantiment dels drets lingüístics dels consumidors catalans aprovada el 15 de març de 2011 i espera que el Govern català faci els passos necessaris per aconseguir la normalització efectiva de l'etiquetatge en català.

 

La Llei 22/2010 del Codi de Consum estableix en l'article 128-1 l'obligatorietat d'emprar, també, el català en l'etiquetatge dels productes i serveis distribuïts en l'àmbit territorial. No obstant això, més d'un any i mig després de la seva aprovació la major part de les empreses no s'han adaptat als requisits lingüístics previstos en la llei.

La moció aprovada no només insta al govern a fer acomplir la Llei amb la major celeritat possible, sinó que també el compromet a donar un nou impuls a la campanya informativa adreçada a empreses i consumidors sobre l'etiquetatge en català i que tots els productes que es consumeixin a la cambra catalana acompleixin amb la legislació legal vigent, és a dir, estiguin etiquetats, almenys, en llengua catalana.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin