Nòvas ← d’Autras notícias

La Plataforma per la Llengua renova l'executiva i aprova el projecte d'activitats per al 2012

La Plataforma per la Llengua, l'ONG del català, ha aprovat aquest cap de setmana en assemblea general el projecte d'activitats per al 2012 i el pressupost per poder portar-lo a terme. L'entitat ha renovat també l'executiva que ha de liderar-la els propers quatre anys. Aquesta és la primera vegada que s'escull l'executiva seguint el procés que marquen els nous estatuts aprovats l'any 2011.

El passat dissabte a la tarda van tenir lloc les assemblees generals ordinària i extraordinària de la Plataforma per la Llengua, l'ONG del català. L'assemblea general extraordinària va escollir l'executiva que ha de liderar l'entitat els propers quatre anys. Òscar Escuder i de la Torre, únic candidat a la presidència de l'entitat, va ser escollit amb els vots favorables de tots els socis i sòcies assistents a l'assemblea. El nou equip, format per vint persones, va presentar el seu programa de treball per als propers quatre anys.

A la reunió ordinària es van aprovar la memòria d'activitats i l'estat de comptes del 2011 i la proposta d'activitats i el pressupost per al 2012. Cal destacar que s'han realitzat un gran gruix d'activitats que han donat bons resultats per l'avenç del reconeixement de la nostra llengua. Un bon exemple d'aquestes activitats són: la realització del primer Lip dub per la llengua, els reculls i estudis sobre l'anomalia lingüística, la campanya en defensa del model d'escola catalana i les activitats per incrementar la presència del català en l'àmbit socioeconòmic.

Pel que fa al projecte per al 2012, convé destacar alguns dels objectius que es volen assolir, com ara: contribuir a la cohesió social amb el català com a eix vertebrador de la diversitat; incrementar la presència del català en les noves tecnologies i l'audiovisual; garantir que el català sigui llengua vehicular en l'ensenyament; sensibilitzar la població de la importància del català com a llengua comuna; seguir treballant per augmentar la presència del català al cinema; seguir denunciant l'anomalia lingüística que vivim, amb 500 lleis que ens imposen l'espanyol; informar a la ciutadania sobre els seus drets lingüístics; i treballar amb el món de l'empresa en pro del català; entre d'altres.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin