Nòvas ← d’Autras notícias

“Spain’s Secret Conflict” i “L’autonomia que ens cal és la de Portugal”


El pròxim diumenge 18 de març a les 12 del migdia la territorial del Maresme us presentarà un acte doble a l'escola de teixits de Canet de Mar, amb la presentació del documental Spain's Secret Conflict, del periodista Gary Gibson, i del llibre L'autonomia que ens cal és la de Portugal, de l'escriptora Patrícia Gabancho.

El programa de la jornada és el següent:

12:00 h Recepció.
12:10 h Benvinguda i presentació.
12:20 h Projecció del documental Spain's Secret Conflict, amb el periodista Gary Gibson, director i presentador de l'obra.
13:00 h Presentació del llibre L'autonomia que ens cal és la de Portugal, amb l'escriptora Patrícia Gabancho.
13:30 h Tertúlia a càrrec dels periodistes Gary Gibson i Patrícia Gabancho.
14:00 h Cloenda.


Spain's Secret Conflict és un documental encarregat per Sobirania i Progrés per internacionalitzar el cas català. Una obra excel·lent i pedagògica que permet difondre el conflicte català arreu del món. Una producció de la britànica Endboard Productions que analitza en quaranta minuts els orígens del conflicte entre Catalunya i Espanya. Per tal de donar veu a totes dues parts i de veure l'opinió que tenen del conflicte cultural i econòmic actual, el periodista Gary Gibson entrevista diferents personalitats catalanes i espanyoles, com l'exvicepresident del Govern de Catalunya Josep-Lluís Carod-Rovira, l'escriptor Matthew Tree, el periodista Federico Jiménez Losantos o l'expresident del Govern espanyol J.M. Aznar.
 
Gary Gibson és periodista i professor d'origen anglès que viu a Mataró des de fa més de vint anys.

L'autonomia que ens cal és la de Portugal s'ha publicat el gener d'enguany i és el darrer llibre de l'escriptora i periodista Patrícia Gabancho. Gabancho és nascuda a Buenos Aires (Argentina), fet que li dóna una mirada exterior sobre la realitat catalana que ha convertit en matèria primera de la seva obra i professió. Ha escrit sobre temes diversos -des de cultura fins a urbanisme- però en els últims anys ha guanyat pes l'anàlisi política i social, que també exerceix en múltiples tertúlies de ràdio i televisió i des dels articles que publica als diaris Ara, El País i Nació digital. Aquesta feina es complementa amb xerrades, conferències i debats sobre el passat, el present i el futur de Catalunya. És partidària de la independència tant en el terreny personal com en el nacional.

Entre altres títols, és autora de dos clàssics: El preu de ser catalans i Crònica de la Independència. Aquest darrer llibre el va presentar a la biblioteca de Canet de Mar el novembre del 2009 en època de la consulta per la independència a Canet, el 13-D. Més recentment, ha publicat A la intempèrie. Una memòria cruel de la Transició a Catalunya (1976-1978), sobre la seva experiència en aquell independentisme incipient, i Cartes sobre la independència a la vora d'una tassa de te, recull de la seva correspondència amb Isabel-Clara Simó.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin