Nòvas ← d’Autras notícias

“El català em sedueix”, 53 reflexions de Tallers per la Llengua per viure millor en català

El divendres 2 de març a 2/4 de 8 a l'escola de teixits de Canet de Mar, la Plataforma per la Llengua Maresme us presentarem el llibre El català em sedueix (53 reflexions de Tallers per la Llengua per viure millor en català), amb la presència del coordinador i coautor del llibre David Vila i Ros. Aquest llibre és un recull d'articles de diferents autors publicats a diferents mitjans que tenen per objectiu que tot català hi pugui trobar arguments que l'esperonin a emprar més la llengua i, a més, poder-ho fer amb total comoditat.

A banda dels articles d'en David Vila, se n'inclouen també de Neus Arnan, Laura Balcell, Àstrid Bierge, Jordi Bosch, Sandra Casamitjana, Yagouba Diallo, Quim Gibert, Maria Massaguer, Carles Pau, Maria Sagarra, Marc Sorribas, Ferran Suay i David Valls.


Segons explica Rosa Calafat en el mateix pròleg del llibre: "En aquestes pàgines trobareu cinquanta-tres reflexions fetes per diversos autors. I tanmateix el fil és un, i lògic i imprescindible: sigues un usuari lingüístic lliure de càrregues penitenciàries, això és, lliure de judicis maniqueus amb referència a l'ús del català; sigues lingüísticament sostenible, no jutgis amb funció numèrica les llengües; i sobretot, rebutja fórmules pretesament corteses. Perquè en aquest món actual en què hi ha un fart de cultura depredadora i poca educació eco lingüística, la conducta responsable comença per saber destriar on és l'engany i on la pràctica lliure."

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin