Nòvas ← d’Autras notícias

Taller de doblatge de cinema en català amb el voluntariat lingüístic juvenil

El divendres 24 de febrer una quinzena de joves participants al programa de Voluntariat Lingüístic juvenil van fer una nova activitat grupal. En aquesta ocasió, els voluntaris lingüístics van poder posar en pràctica les seves habilitats actorals, tot posant-se a la pell de personatges de tres fragments audiovisuals diferents: des d'un llargmetratge com la mitiquíssima pel·lícula Psicosi, d'Alfred Hitchcock, passant pel documental Només en pot quedar un, per acabar amb una animació del personatge de dibuixos animats Hello Kitty.

D'aquesta animació, el doblador professional i dinamitzador del taller Francesc Fenollosa va explicar-nos-en una curiositat: el personatge de la Hello Kitty no té boca perquè la seva creadora va tenir una filla muda, i en homenatge seu li va dibuixar aquest simpàtic i exitós personatge d'animació.

El taller es va realitzar a la històrica sala Joan Maragall del Centre Cívic Pati Llimona i va durar 3 hores. El seu desenvolupament va permetre la participació de diversos voluntaris. A més, el programa "Connexió Barcelona", de Barcelona TV, es va interessar pel contingut del taller i hi va fer dues connexions en directe. Trobareu les dues intervencions al següent enllaç: http://www.btv.cat/alacarta/connexio-barcelona/14844/ (una al minut 1.08 h i l'altra, al minut 1.37 h)

Cada cop més, en activitats com aquesta, el català és més present a la nostra societat i també més viu i dinàmic. Perquè el català és una eina de cohesió social i la llengua comuna que ens acosta a tots a participar de la nostra societat.

 

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin