Nòvas ← d’Autras notícias

La Plataforma per la Llengua planteja als agents polítics la necessitat de treballar la llengua com a eina de cohesió social

En la tònica de la Plataforma per la Llengua de plantejar qüestions i establir vies de col·laboració amb els partits polítics i el Govern, l'entitat s'ha reunit avui amb la nova direcció d'Esquerra Republicana de Catalunya, per explicar-los de primera mà la feina que realitza l'entitat i demanar-los que treballin unitàriament amb la resta de les forces polítiques per tal d'establir estratègies comunes en favor de la llengua catalana.

En la trobada, la Plataforma per la Llengua ha incidit en la consideració del català com a eina de cohesió social, i també en la necessitat de treballar a nivell internacional. També s'ha denunciat l'anomalia lingüística que representa la situació legal de la llengua catalana pel fet que no és oficial d'estat, i pel fet que més de 500 disposicions legislatives imposen el castellà a Catalunya. A més, el tractament legal del català és una excepció mundial en països comparables que tenen llengües amb un nombre semblant de parlants. Valorem positivament l'acollida per part del president d'ERC, Oriol Junqueras, i agraïm l'interès que ha demostrat en la nostra tasca i la voluntat d'obrir-nos ponts a nivell internacional per poder fer arribar a instàncies europees la situació real de la nostra llengua.


La Plataforma per la Llengua s'ofereix als partits polítics i al Govern de la Generalitat de Catalunya per tal de col·laborar en l'avenç dels usos lingüístics de la llengua catalana com a llengua comuna, tant en temes concrets i específics com en l'elaboració de nous discursos.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin