Nòvas ← d’Autras notícias

La Plataforma per la Llengua fa activisme durant el partit Catalunya-Tunísia

Diversos voluntaris de la Plataforma per la Llengua van repartir informació de l'entitat durant el partit Catalunya-Tunísia. Aquesta és la crònica del dia.

Dijous passat, el 29 de desembre, uns quants voluntaris de Plataforma per la Llengua vam assistir al partit de la selecció catalana, on, a més a més de mirar el futbol, també vam fer activisme (qualsevol moment i lloc és bo!) i vam repartir adhesius que fomenten l'ús del català. Hi havia gent que agafava l'adhesiu que se li oferia sense ni tan sols mirar, n'hi havia d'altres que se'l miraven encuriosits i deien "Gràcies", i també hi havia els que l'agafaven i després tornaven per si els en podies donar algun més. Em va fer molta il·lusió un noi que va tornar per demanar-me'n més i em va dir, en català, que era holandès. Qui sap fins on arriba la fama de la selecció catalana ...

Pel que fa al partit, no va guanyar ningú, ni Catalunya ni Tunísia, ja que el marcador es va quedar en empat, 0 - 0, però ambdós equips van jugar molt bé i van fer un joc net, pràcticament sense faltes. L'estadi, que estava força ple (uns 36.500 espectadors) i que era tot un mar de colors, amb senyeres, estelades i pancartes, va animar en tot moment els jugadors; tampoc no hi faltaven les reivindicacions nacionalistes. Tot plegat un ambient molt animat i alegre.

També toca parlar de Johan Cruyff. Quan al 2009 va ser escollit entrenador de la selecció catalana, Plataforma per la Llengua va demanar-li que fes un esforç i que intentés parlar català, ja que d'aquesta manera la nostra llengua seria més coneguda internacionalment, a part de ser una manera de mostrar interès pel país on viu, però s'hi va negar. Aquesta vegada, però, sembla que ha fet un petit esforç per dir, si més no, quatre paraules en català: a l'espot publicitari del partit, Cruyff hi apareix dient "No hi pots faltar". Crec que cal valorar aquest gest i animar-lo a aprendre'l una mica més.

Gemma Pera.

Voluntària de la Plataforma per la Llengua.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin