Nòvas ← d’Autras notícias

La Plataforma per la llengua participa en l’acte de recordança a n’Enric Garriga i Trullols, activista per l’occità i el català

La Plataforma per la Llengua va participar amb l'assistència i un parlament en l'acte en recordança a n'Enric Garriga, celebrat aquest diumenge 18 de desembre al Fossar de les Moreres de Barcelona. Van fer parlaments na Teresa Clotas del CAOC i de l'IPECC, en Jordi Bosque, professor d'occità, membre de l'Acadèmia de la Llengua Occitana i vicepresident tercer del CAOC i na Dolors Làzaro arqueòloga i vicepresidenta segona del CAOC.

També hi va haver actuacions de la soprano Olga Miracle i el músic Joan Codina. Per part de la Plataforma per la Llengua, després d'una introducció de na Teresa Clotas, va fer el parlament en Bernat Gasull de l'àres d'empreses (podeu descarregar-vos el parlament aquí) i també hi va assistir en Francesc Marco, de la territorial de Tarragona.

Enric Garriga i Trullols, mort el 17 de novembre passat, a l'edat de 85 anys, més enllà d'ésser el president de l'Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana (IPECC) i del Cercle d'Agermanament Occitano-Català (CAOC), ha estat un activista incansable, d'una constància atenta fins al darrer moment, per la independència de Catalunya i per les llengües germanes catalanes i occitanes. Podeu llegir la nota que va fer la Plataforma per la Llengua aquest novembre (boteu aquí)

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin