Nòvas ← d’Autras notícias

“500 raons per parlar català”, de David Pagès i Cassú

Divendres 8 de juliol a partir de 2/4 de 8 del vespre a l'Aula Magna de l'Escola de Teixits de Punt, la secció local de Canet de Mar de la Plataforma per la Llengua us oferirem la presentació del llibre 500 raons per parlar català, de l'escriptor David Pagès i Cassú. La presentació de l'acte anirà a càrrec de Joaquim Ferrer i Roca, historiador i exconseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya (1985-1988).

Aquest llibre és un recull molt complet i interessant de 500 citacions de diferents personatges, tant d'autòctons, de nouvinguts, com d'estrangers, que fan referència a la llengua catalana o també a les llengües en general, aparegudes en diferents llibres i mitjans de comunicació escrits i que l'autor del llibre ha recopilat per aportar arguments per a defensar, prestigiar i promoure la llengua catalana en aquest món de la globalització. Els autors de les citacions provenen, majoritàriament, d'arreu de les terres de parla catalana. Els àmbits professionals a què pertanyen són ben variats i solen tenir presència assídua als mitjans de comunicació. Carles Duarte i Montserrat n'ha escrit el pròleg.

Al recull de citacions n'hi trobarem de Víctor Alexandre, Josep-Anton Fernàndez, Patrícia Gabancho, Martí Gasull, Quim Gibert, Carme Junyent, Joan Pere Le Bihan, Jordi Manent, Vicent Partal, Jordi Solé i Camardons, Vicenç Villatoro i Joan Tudela. Tots ells tenen en comú que han estat convidats a Canet de Mar per la secció local de la Plataforma per la Llengua en alguna ocasió durant aquests darrers 5 anys, però són només una petita part de tots els que s'hi poden trobar, 300 persones i entitats en total.

David Pagès és llicenciat en filologia catalana. Comparteix la tasca docent amb les d'activista cultural i escriptor. El fil conductor de totes aquestes facetes és la voluntat de donar a conèixer Catalunya, els seus prohoms i els seus millors atributs. Col·labora periòdicament amb el Diari de Girona i té articles i entrevistes publicats a les revistes Cavall Fort, Escola Catalana, Llengua Nacional i Serra d'Or, entre d'altres. És autor de tres llibres -dos de narracions (Històries de l'avi Abdon i Històries de casa nostra) i un d'articles (Batecs d'un poble)-, i actualment presideix l'associació Amics Gironins de Verdaguer.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin