Nòvas ← d’Autras notícias

La Plataforma per la Llengua, present a les mobilitzacions per l’ensenyament en català a València, Castelló, Alacant, Barcelona i Tarragona

La Plataforma per la Llengua ha estat present a les diferents mobilitzacions que es van organitzar ahir arreu del territori per l'ensenyament en català.

Més de 20.000 persones acudiren ahir al primer pas de les mobilitzacions convocades a València, Castelló i Alacant davant el decret del Govern valencià que signifiquen un regrés de les línies educatives en valencià. La Plataforma per la Llengua País Valencià ha estat present a totes tres convocatòries. Des de l'entitat s'exigeix al nou conseller que retire el decret i encete un via de diàleg per arribar al consens amb tota la comunitat educativa, perquè aprendre valencià, castellà i anglès no comporta la necessitat de renunciar a l'ensenyament en valencià. Hi ha 230.000 famílies amb fills i filles estudiant en valencià en aquest curs que es veurien directament afectades amb l'aprovació definitiva d'aquest decret.

A Barcelona, diversos representants de l'Executiva de la Plataforma per la Llengua també van ser presents a la concentració que la coordinadora d'entitats Somescola.cat va organitzar a la plaça del Rei sota el lema "Sí a l'ensenyament en català!" a la mateixa hora que a les diferents localitats del País Valencià.

De la mateixa manera, també a Tarragona, diverses entitats i persones a títol individual es van concentrar a la Plaça de la Font de Tarragona a favor de l'escola en català.

Al principat de Catalunya, al decret anunciat pel Govern de Francisco Camps sobre el model educatiu valencià cal sumar-hi les recents sentències del Tribunal Suprem espanyol que qüestionen el paper del català com a llengua vehicular a l'ensenyament i posen en perill el model d'escola catalana que ha funcionat amb èxit els últims 30 anys. Finalment, també cal afegir a la situació la intenció expressada pel president electe de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, de suprimir el model d'immersió lingüística vigent a les escoles de les Illes. Aquests tres exemples posen de manifest que el model d'ensenyament en llengua catalana corre perill en els territoris on és pròpia. I, amb ell, el model de cohesió social i qualitat pedagògica.

Des de la Plataforma per la Llengua us animem a seguir participant de les mobilitzacions que la comunitat educativa i la societat en general preparem pels propers dies.

 

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin