En concret, el projecte de tallers inclou l'organització d'una prova pilot i de cinc tallers d'acollida lingüística de dues hores de durada, dirigits als professionals que treballen als programes de la Fundació FC Barcelona a Catalunya.
Pel que fa a l'altre aspecte detallat en l'acord, l'elaboració d'una guia pràctica d'acollida lingüística en el món de l'esport, aquest llibret recollirà les experiències dels tallers, i també tot un seguit de bones pràctiques en la utilització del català. Aquesta guia serà presentada properament i treballada amb els professionals que treballen als programes de la Fundació FC Barcelona.
La signatura d'aquest acord respon al compromís de la Fundació del FC Barcelona amb l'esport com a eina efectiva per a la educació i la transmissió de valors, contra la violència i el racisme i com a element facilitador de la integració en la nostra societat. En aquesta línia, la Fundació del FC Barcelona té un clar compromís amb la societat catalana i en el foment de la cultura, el desenvolupament i la defensa dels valors del civisme, les llibertats i la democràcia. Aquest compromís es realitza a través del desenvolupament d'accions solidàries, educatives i culturals.
En aquesta línia la Plataforma per la Llengua, com a organització no governamental que treballa per promoure la llengua catalana com a eina de cohesió social, aportarà la seva experiència i els seus coneixements per dur a terme aquest projecte, que considerem que té una gran significació i importància social. La Plataforma per la Llengua treballa als diferents territoris de parla catalana i des d'una perspectiva transversal en l'àmbit socioeconòmic i audiovisual, en l'acollida lingüística als nouvinguts, en les universitats i en l'educació i a les administracions, entre d'altres àmbits d'actuació.