Nòvas ← d’Autras notícias

Valoració positiva del "Catalunya Cinema" als Oscar les Gavarres i al Lauren Reus

La Plataforma per la Llengua felicita als cinemes Oscar les Gavarres de Tarragona i Lauren de Reus per la seva participació al projecte "Catalunya Cinema", que ha portat la setmana de l'11 al 15 d'abril 10 pel·lícules catalanes a les cartelleres.
La Plataforma per la Llengua ha enviat una carta de felicitació als cinemes Oscar les Gavarres i Lauren Reus per mostrar-los el seu suport per la participació en el projecte "Catalunya Cinema", coorganitzat per les institucions i la indústria cinematogràfica. Així, de la mateixa manera que des de l'entitat es denuncia la poca presència d'ús de la llengua catalana al cinema quan les dades ho certifiquen, també ha volgut destacar ara les bones actuacions realitzades, per les sessions programades durant la setmana de l'11 al 15 d'abril.

La Plataforma per la Llengua Tarragonès, al llarg dels darrers tres anys, ha estat presentant periòdicament estudis on es constataven els minsos percentages de cinema en català a les sales de Tarragona i Reus. El juny del 2010, per exemple, va presentar un estudi que deia:

"La Plataforma per la Llengua ha constatat que, un any després de l'últim estudi, el nombre de pel·lícules en català continua sent molt baix, tot i que als cinemes Oscar de Tarragona ha augmentat en aquest últim estudi fins al 6,8% (de febrer a juny de 2010), respecte als dos anteriors 2,4% (de gener a juny de 2009) i 2,8% (de desembre de 2007 a abril de 2008) respectivament, Aquest augment es deu bàsicament a les projeccions de pel·lícules en versió original catalana en el cicle de projeccions en versió original Sala 8 i Mig"

"Pel que fa a Reus, de les 74 pel·lícules diferents projectades entre els cinemes Lauren i Palace-ACEC, cap ha estat projectada en català quan algunes d'aquestes tenien versions en català. El cinema en català a Reus es limita al teatre Bartrina."

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin