Nòvas ← d’Autras notícias

Primeres màquines expenedores de la URV en català

Les reclamacions de la Plataforma per la Llengua Tarragonès han obtingut el seu fruit i, a partir de la setmana que ve, totes les màquines expenedores de begudes i aliments situades als diferents edificis del Rectorat, els Serveis Centrals, la Facultat de Ciències de la Salut i Medicina i la de Turisme i Oci de la Universitat Rovira i Virgili (URV) estaran etiquetades en català.

En veure les mancances pel que fa a l'ús de la llengua catalana en les màquines expenedores de la URV, la territorial del Tarragonès va decidir fa dos anys, tot aprofitant l'inici d'un concurs per a l'adjudicació del servei de vènding en aquestes facultats i edificis, iniciar un seguit de reclamacions per tal d'aconseguir que l'ús del català es tingués en compte a l'hora de decidir a qui s'adjudicava el servei.

 

L'empresa guanyadora del concurs es va comprometre a etiquetar com a mínim en català totes les màquines expenedores. Però en noves comprovacions fetes l'any passat, els membres de la Plataforma van observar que l'empresa havia incomplert les seves promeses i van enviar noves reclamacions a la URV.

 

Finalment, gràcies a la pressió de l'entitat, la retolació en català s'ha dut a terme i els alumnes de la URV ja disposen de les primeres màquines expenedores etiquetades en la nostra llengua.

 

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin