No ens va fer falta vestir-nos de prínceps ni princeses, tot i que anàvem a palau... concretament, anàvem a la màxima institució catalana, el Palau de la Generalitat, creat el 1359 a les Corts de Cervera i de la qual Berenguer de Cruïlles en fou el primer president.
Durant la visita guiada, vam poder gaudir amb cadascuna de les seves estàncies, des de la capella, ornamentada amb un gran tapís de fils d'or de Sant Jordi, patró de Catalunya, fins a la sala de premsa, la sala on el Molt Honorable i els consellers prenen les màximes decisions o el Pati dels Tarongers. Els tarongers foren un bé molt preuat durant el s. XV, d'aquí la importància institucional que avui en dia té el pati. Aquest cítric va arribar a Barcelona des de la Xina a mans dels àrabs. I és que els intercanvis entre cultures, ja siguin econòmics o de tarannà, han existit al llarg de tota la història. I d'intercanvis, en continuem tenint gràcies al grup de parelles lingüístiques, provinents de diferents països però amb un objectiu comú, que es resumeix en el lema "El català, llengua comuna". Perquè si bé cal preservar la diversitat, ha d'haver-hi un element comú per a l'entesa. En aquest cas, la llengua catalana ens cohesiona a les més de 300 llengües que actualment cohabiten a Catalunya.
La pròxima activitat prevista pel programa serà la participació en el primer Lip dub per la llengua, que tindrà lloc els pròxims 15 i 16 d'abril. Ja n'hem preparat algunes accions!!
Si esteu interessats a participar-hi només cal que ens ho feu saber escrivint-nos un correu a lipdub@plataforma-llengua.cat. En trobareu més informació a: www.lipdubperlallengua.cat/ i a www.facebook.com/lipdubperlallengua.