Nòvas ← d’Autras notícias

La Plataforma per la Llengua recorda al professorat la falta d'arguments pel canvi de llengua a l'aula

Arran del degoteig continu de queixes estudiantils al voltant del canvi de la llengua de docència a les classes en detriment del català, a causa de la presència d'estudiants Erasmus, la Plataforma per la Llengua s'ha posat en contacte amb la totalitat del Personal Docent Investigador de la URV per tal de recordar-los les nombroses eines existents de cara a l'acollida dels Erasmus.

En aquest sentit, s'ha recordar que el Servei Lingüístic de la Universitat ofereix -entre d'altres- classes de llengua catalana per als estudiants estrangers, que molts d'ells segueixen. Que existeix, també, un programa europeu de cursos de català a l'estiu per als alumnes europeus. I que, a més, tots els estudiants de mobilitat reben també, la guia d'acollida lingüística Què és això del català?, que es pot trobar a Internet, a: http://www.plataforma-llengua.cat/media/assets/1162/guia_universitats.pdf  

 

Tots aquests recursos faciliten la convivència i l'assertivitat lingüística a les aules, i ajuden als estudiants de mobilitat a convergir amb la societat d'acollida, fent innecessari el canvi de la llengua de docència de les assignatures. L'entitat espera que, de cara al setembre, hi hagi una disminució dels canvis lingüístics a les aules.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin