Nòvas ← d’Autras notícias

Es presenta a Sabadell la tercera edició de “Salam al català”

Ahir es va presentar al centre cívic de Creu Alta-Cal Balsach la tercera edició de Salam al català. Una presentació de la llengua catalana a la comunitat islàmica i araboparlant de Sabadell. Una guia que té com a objectiu mostrar els vincles històrics entre la societat àrab i la catalana i apropar la llengua catalana a aquesta comunitat.

L'acte va comptar amb les intervencions de Ramon Burgués, regidor d'Educació i Convivència de l'Ajuntament de Sabadell, Carme Forcadell, coordinadora de la Plataforma per la Llengua Vallès Occidental, Montserrat Capdevila, presidenta del Consell del CNL de Sabadell, i Mohamed Eddabouzi, Imam de la comunitat islàmica de Sabadell.


La presentació va finalitzar amb una lectura de poemes en àrab i en català a càrrec de joves vinculats a les entitats de nouvinguts de Sabadell:


Ahmad Ait Jetto, usuari dels Programes per a joves de l'ONC, va llegir el poema Vinyes verdes de Josep Maria de Segarra, precisament el dia que es commemorava el 50è aniversari de la seva mort.


Abdullah Ihmadi, de l'Associació Anaruz N Africa, va llegir en àrab Poemes sobre el mar, de la poetessa Chawq al Ghala. El poema explica que el mar, una part, està ple de misteris i pors. Però d'altra banda està ple d'històries de diversos pobles i cultures. Simbolitza que la història humana està amagada al fons del mar i anhela que algun dia es descobreixi.


La lectura va anar acompanyada per la música del llaüt que va tocar el músic marroquí Moulay Sheriff.


Podeu consultar les tres edicions de la guia en format PDF en els següents enllaços:


·         Salam al català. Una presentació de la llengua catalana a la comunitat islàmica i araboparlant de Sabadell.

·         Salam al català. Una presentació de la llengua catalana a la comunitat islàmica i de parla urdú de Catalunya 

·         Salam al català. Una presentació de la llengua catalana a la comunitat islàmica i araboparlant de Catalunya.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin