Nòvas ← d’Autras notícias

L’espectacle musical Detotarrel a la 30a Fira de Calella i l’Alt Maresme va ser tot un èxit

Aquest treball musical té com a objectiu principal destacar el paper del català com a element d'inclusió de les persones nouvingudes i com a eina que contribueix a la cohesió social.

El passat 25 de setembre la Plataforma per la Llengua Maresme, coincidint amb el cinquè aniversari de la territorial, que se celebra aquesta tardor, va presentar en concert el projecte musical Detotarrel, que es va estrenar oficialment durant la diada de Sant Jordi de 2009 a Barcelona i que posteriorment va suposar l'edició d'un CD, produït i editat per Hace Color i el Grup Enderrock.

Aquest treball musical forma part d'una campanya promoguda conjuntament amb 22 associacions de persones immigrades que té com a objectiu principal destacar el paper del català com a element d'inclusió de les persones nouvingudes i com a eina que contribueix a la cohesió social.


En aquest sentit, tant en el CD com en el concert que va tenir lloc dissabte a l'envelat de la Fira de Calella, grups musicals procedents de la nova immigració i cantants i músics de la societat d'acollida canten conjuntament i en diferents llengües un seguit de temes composats pel grup Nour. El punt original d'aquesta proposta musical és que els cantants d'origen nouvingut canten en català -la majoria, per primera vegada-, i els cantants d'origen català canten en català i, en alguna cançó, també utilitzen alguna de les llengües dels cantants nouvinguts.

En el concert de Calella hi van participar intèrprets de reconegut prestigi, com Gerard Quintana, Joan Garriga de la Troba Kung-Fú, Babacar Gaye de Black Baudelaire, Famiya Khan i Mû, entre d'altres. El concert va ser un èxit de públic, doncs la carpa que es va habilitar per dur-lo a terme era plena de gom a gom.

A més, del 23 al 26 de setembre es va poder visitar l'exposició "Obre't en català!" a l'estand de la Plataforma per la Llengua en el monogràfic de la Fira de Calella, que enguany va estar dedicat als Països Catalans. L'exposició s'adreça a la societat d'acollida i remarca la necessitat de parlar en català amb les persones nouvingudes que no coneixen la llengua. L'exposició és itinerant i ha estat elaborada per la Plataforma per la Llengua amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin