Notícies ← Altres notícies

L’Apparella’t multiplica per quatre les descàrregues en temps de confinament

L'aplicació per fer parelles lingüístiques impulsada per la Plataforma per la Llengua arriba al seu primer aniversari amb un increment notable de descàrregues i usuaris. En un any ha assolit l'objectiu de superar les 10.000 descàrregues.

L'Apparella't ha celebrat el seu primer aniversari assolint l'objectiu de superar les 10.000 descàrregues. Aquesta aplicació mòbil, impulsada per la Plataforma per la Llengua i compatible per a mòbils amb sistema operatiu Android i IOS, permet trobar parella lingüística i, en temps de confinament, pot ajudar a passar l'estona fent trobades virtuals aprofitant el temps per practicar el català des del mòbil.

Del 16 al 30 de març, coincidint amb la primera quinzena de confinament a causa de l'estat d'alarma decretat pel Govern espanyol, l'aplicació ha experimentat un creixement d'usuaris i de descàrregues molt superior al ritme que tenia habitualment. En concret, en aquestes dues setmanes, l'aplicació ha sumat 200 noves descarregues, una xifra 4 vegades superior a la mitjana que registrava setmanalment. Així mateix, els usuaris han crescut en 150 persones, una dada que multiplica per tres els nous usuaris que l'Apparella't té cada set dies.

En aquest primer any al mercat d'aplicacions gratuïtes, l'Apparella't acumula més de 10.000 descàrregues i 4.280 usuaris, la majoria dels quals són ensenyants. L'aplicació es va poder posar en marxa gràcies al suport de més de 200 mecenes que van fer donatius amb aquesta finalitat, que un any més tard s'ha demostrat que era necessària. Pel que fa al públic que l'utilitza, l'Apparella't arriba a un perfil que té una mitjana d'edat de 37 anys i que es troben en zones urbanes, principalment a les àrees de Barcelona i de València. Malgrat això, és utilitzada per persones de totes les edats i d'arreu del món. Molts dels usuaris se la descarreguen com una recomanació dels seus professors de català.

Per potenciar l'ús de l'Apparella't en uns dies en què la ciutadania es troba confinada a casa, l'ONG del català proposa trobar una #parella2punt0. L'objectiu de l'Apparella't acaba sent que les parelles, després de contactar i d'intercanviar missatges a través de l'aplicació, puguin trobar-se en persona per així ser més efectius a l'hora d'intercanviar coneixements lingüístics. Com que aquests dies no podem sortir de casa, l'entitat proposa que aquestes parelles interactuïn a través d'una videotrucada mitjançant altres aplicacions que tenen aquesta finalitat. Només cal descarregar-se l'aplicació, registrar-s'hi, seleccionar si es vol aprendre o ensenyar i començar a buscar les parelles amb les quals després podreu xatejar. Nosaltres, a més, us proposem que us pugueu veure cara a cara a través d'una videotrucada per fer més propera la conversa i fer més clar i entretingut l'aprenentatge.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin