Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua participa al 2n Congrés de Serveis Lingüístics dels Territoris de parla catalana (CONVIT) a Reus

Membres de les àrees d'Acollida lingüística i d'Empresa i consum de la Plataforma per la Llengua van participar al 2n Congrés de Serveis Lingüístics dels Territoris de parla catalana (CONVIT), que es va celebrar els dies 24 i 25 de març a la capital del Baix Camp, Reus.

La Plataforma per la Llengua va participar-hi activament a través de la presentació de dos pòsters: "Guia de bones pràctiques per a l'empresa en relació a l'ús del català a l'empresa"  i "Els millors gags en la nostra llengua".

 

El pòster "Guia de bones pràctiques per a l'empresa en relació a l'ús del català a l'empresa", elaborat per l'àrea d'Empresa i consum, és un resum dels continguts del manual Proposta d'un codi de bones pràctiques a l'empresa en relació amb l'ús del català en els productes i serveis, elaborat per la Plataforma per la Llengua en col·laboració amb l'Agència Catalana del Consum. En el pòster es proposa un decàleg de 10 punts fonamentals que una empresa hauria d'acomplir per no donar un tracte discriminatori als consumidors catalans i s'esmenten els diferents àmbits tractats en el manual: Atenció oral i escrita, publicitat, retolació, etiquetatge, etc.

 

Pel que fa al pòster "Els millors gags en la nostra llengua", presenta una sèrie de sis gags impulsats des de la Plataforma per la Llengua i que ha produït la productora audiovisual Minoria Absoluta. Aquesta campanya té l'objectiu de convidar a reflexionar al voltant de les situacions lingüístiques més habituals que es donen quan un catalanoparlant es dirigeix a un nouvingut.

 

Les ponències del congrés es van centrar en dos eixos centrals per la normalització lingüística de la llengua catalana: llengua i immigració, per una banda, i llengua i empresa, per l'altre. En l'àmbit de l'empresa es va poder escoltar la conferència del consultor en Responsabilitat Social, Josep Maria Canyelles, o la taula rodona amb representants de diferents empreses com Google, Repsol o Bon Preu. En l'àmbit de llengua i immigració va haver-hi, entre d'altres, una conferència d'Andreu Domingo, sots-director del Centre d'Estudis Demogràfics, sobre immigració i diversitat cultural i lingüística, i una taula rodona sobre integració lingüística que va comptar amb diferents representants d'entitats d'arreu dels territoris de parla catalana.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin