Notícies ← Altres notícies

El Cuquet Fest referma el seu compromís amb el valencià al sud amb activitats familiars i el concert de Trobadorets

La jornada organitzada entre el Casal Popular Tio Cuc i Plataforma per la Llengua va comptar amb tallers infantils, màgia, jocs de fusta i música en directe

El Cuquet Fest, que ha arribat a la seua sisena edició, es consolida com a referent a Alacant

Plataforma per la Llengua i el Casal Popular Tio Cuc d'Alacant han celebrat aquest cap de setmana passat una nova edició del festival infantil Cuquet Fest, que es va haver de suspendre el dia 20 de maig per culpa de les previsions meteorològiques. En la seua sisena edició, el festival ha comptat amb l'actuació del grup musical castellonenc Trobadorets, que ha presentat el seu sisè disc, Tira-li.

El carrer Sant Leandre d'Alacant ha sigut l'escenari de la jornada, que ha inclòs tallers, jocs, màgia i música per al públic infantil i familiar. Durant tot el matí han tingut lloc els tallers d'espart, fang i xapes i l'actuació del Màgic Almendros, que ha deixat el públic bocabadat. Després de dinar, la jornada ha continuat amb els jocs tradicionals de fusta, i, finalment, ha tingut lloc el concert de Trobadorets. Les cançons tradicionals i familiars han portat el grup castellonenc arreu del País Valencià amb més de 500 concerts.

El Cuquet Fest d'Alacant va nàixer fa sis anys com una iniciativa d'activitats lúdiques pensades per a un públic infantil i familiar. El festival ha programat, durant aquests anys d'història, tallers, activitats i espectacles didàctics i còmics, que adapten al temps actual la identitat valenciana. La trobada també reivindica els drets lingüístics dels valencianoparlants i la necessitat d'ampliar l'oferta cultural en valencià a la ciutat d'Alacant i a les comarques del sud del País Valencià. 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin