Notícies ← Altres notícies

Impulsem un projecte a Canet de Mar per aprendre receptes de cuina tot practicant el català

«Receptes per la llengua» oferirà sessions el segon i el quart dijous de cada mes a la tarda, fins al juny del 2025, a la Sala del Conserge de la localitat maresmenca

El projecte pretén crear un espai de conversa en català i clourà amb un llibre que recollirà totes les receptes que s'hi hagin compartit

Plataforma per la Llengua ha arrencat a Canet de Mar un grup de conversa perquè persones nouvingudes practiquin el català mentre comparteixen receptes de cuina dels seus llocs d'origen. El projecte, que s'ha anomenat «Receptes per la llengua», va començar dijous passat, 14 de novembre, i s'allargarà fins al juny que ve, amb sessions quinzenals d'una hora i mitja, entre les 17.30 i les 19 h, i sopars puntuals per tastar alguns dels plats. A més, a final de curs, s'editarà un llibre amb les receptes dels participants.

En aquesta primera sessió, que va tenir lloc a la Sala del Conserge de Canet, hi van assistir una quinzena de persones, de llocs tan diversos com el Senegal, el Paraguai, els Estats Units, el Marroc i Andalusia. Venien, en alguns casos, animades per les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya del Maresme. Les sessions de «Receptes per la llengua» es faran el segon i el quart dijous de cada mes a la Sala del Conserge, sempre entre les 17.30 i les 19 h, i també permetran aprendre receptes de cuina catalana. El projecte compta amb el suport de la Biblioteca de Canet de Mar, que cedeix llibres de cuina per consultar detalls sobre alguns plats. Per inscriure-s'hi, es pot fer en el moment mateix de començar una sessió o trucant al telèfon d'una de les voluntàries de l'entitat a Canet de Mar: 659 29 70 96 (Montse).

L'entitat treballa des de fa anys a diversos pobles i ciutats de Catalunya per normalitzar l'ús del català en tots els àmbits i per augmentar-ne l'ús social. En aquest sentit, és especialment rellevant que les persones nouvingudes o que no han tingut l'oportunitat de practicar el català tinguin espais en què la llengua sigui imprescindible. És el cas dels grups de conversa, dirigits per ensenyants, que l'entitat fa anys que organitza. N'ha fet, per exemple, amb famílies d'escoles i instituts del barri de Ciutat Meridiana i del districte sisè de Sabadell. En el cas de l'Escola Espronceda de Sabadell, l'activitat també es va enfocar a treballar receptes culinàries i va permetre editar una publicació al final del curs.

  • Si vols defensar la llengua amb nosaltres, ara és el moment: fes-te soci de l'entitat i fes pinya amb els més de 26.000 socis que ja ens donen suport: fes-te'n soci en 3 minuts!

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin