Notícies ← Altres notícies

La tercera edició de SAGA, saló del gaming, serà amigable amb el col·lectiu autista

Plataforma per la Llengua i la Federació Catalana d'Autisme treballen conjuntament per adaptar el saló de referència de la comunitat catalanoparlant dels videojocs a les persones autistes

Formació per als treballadors de SAGA i un Espai de la Calma, silenciós i de llum tènue, les principals mesures perquè tothom pugui gaudir de l'esdeveniment  

Els membres d'associacions de persones autistes poden obtenir les entrades de dia al saló amb un descompte de dos euros si demanen un codi promocional a la seva associació

SAGA inclourà desenes d'estands, competicions dels millors equips de League of Legends en català, una LAN Party de 56 hores o el lliurament dels Premis SAGA als millors videojocs en català, que tenen les inscripcions obertes fins al dijous 31 a la nit

Plataforma per la Llengua i la Federació Catalana d'Autisme treballaran conjuntament per fer que la tercera edició de SAGA, saló del gaming, sigui amigable amb les persones autistes. Fruit d'aquesta col·laboració, el saló, que se celebrarà del 29 de novembre a l'1 de desembre a la Farga de l'Hospitalet, inclourà un espai silenciós i de llum tènue, l'Espai de la Calma, i formarà els treballadors per atendre de la millor manera possible les persones d'aquest col·lectiu.

Amb els lemes "#TothomÉsGamer" i "Hem nascut per jugar", la tercera edició de SAGA reivindica que el joc és per a tothom i es proposa arribar al màxim de grups socials perquè tothom pugui gaudir-ne. Per aconseguir-ho, l'aliança amb la Federació Catalana d'Autisme, que engloba 48 entitats d'autisme de Catalunya, permetrà que el personal de SAGA tingui accés a una píndola formativa sobre autisme, que ha de facilitar que pugui atendre de la millor manera les persones autistes i proporcionar-los ajuda i suport.

A més, el web del saló ja ha incorporat una secció de preguntes freqüents (FAQs) amb informació específica per a persones amb autisme, i, durant el saló, s'instal·larà al recinte un Espai de la Calma. Es tracta d'una zona de llum tènue i material sensorial amb el mínim soroll possible per permetre que qualsevol persona s'hi pugui dirigir en cas que necessiti descansar dels estímuls lumínics i sonors de la Farga.

Des del naixement de SAGA, saló del gaming, Plataforma per la Llengua ha volgut que la inclusió de la diversitat, el benestar digital dels videojugadors i el consum responsable fossin eixos principals de l'esdeveniment. En aquesta línia, en altres edicions ha organitzat xerrades sobre l'ús conscient i saludable dels videojocs, sobre autodefensa contra violències masclistes digitals, sobre com millorar l'accessibilitat visual i cognitiva dels videojocs, o sobre tecnologia aplicada a la salut. En particular, de fet, sobre l'ús dels videojocs per al col·lectiu autista.

Per a l'entitat, és important continuar treballant perquè espais d'oci com el SAGA siguin segurs i estiguin adaptats a les necessitats de les persones autistes. Aquestes petites adaptacions poden fer que els seguidors dels videojocs que també formen part del col·lectiu autista puguin gaudir com mereixen de la seva afició. A més, aquestes adaptacions no beneficien només les persones autistes, sinó que són beneficioses per a tothom.

La tercera edició de SAGA, del 29 de novembre a l'1 de desembre

SAGA, saló del gaming, celebrarà la tercera edició del 29 de novembre a l'1 de desembre repetint l'espai de 7.000 metres quadrats de la Farga de l'Hospitalet. Continuarà oferint un gran espai firal amb estands d'empreses desenvolupadores que mostraran les últimes novetats del món dels videojocs en català, a més de centres formatius, associacions de jugadors i clubs d'esports electrònics. També mantindrà l'espai de la LAN Party perquè fins a 200 persones puguin jugar durant 56 hores seguides a desenes de videojocs, i programarà competicions de primer nivell en un gran escenari de 14 metres amb els millors equips en català de la competició LlOP de League of Legends. A més, repartirà per tota la Farga desenes de punts de joc per descobrir videojocs actuals i retro, acollirà xerrades i formacions, i permetrà sentir diversos pòdcasts en directe.

Si el divendres 29 és el dia, sobretot, dels estudiants, i també se disputarà la final del primer torneig intrauniversitari d'esports electrònics (UB Alma Mater, de la Universitat de Barcelona), el dissabte 30 estarà dedicat, especialment, a la celebració del talent creatiu i inclourà el lliurament dels Premis SAGA als millors videojocs en català (que tenen les inscripcions obertes fins al 31 d'octubre a la nit). Pel que fa a diumenge 1 de desembre, servirà per veure el final de les competicions, i serà un dia ―i això és una novetat d'aquesta edició― de moltes activitats per al públic familiar.

Entrades a la venda, i descomptes per als membres d'associacions d'autisme

Les entrades de SAGA, saló del gaming, ja estan disponibles a través del web. Els socis que ho vulguin podran adquirir fins a 4 entrades al preu especial de 5 € l'entrada si envien un correu a promocions@plataforma-llengua.cat o truquen al telèfon 93 321 18 03. A més, en el marc de la col·laboració amb la Federació Catalana d'Autisme, els socis de les associacions que en formen part, tindran accés a un codi promocional de descompte de 2 € per l'entrada de dia al saló. Per aconseguir el descompte, cal demanar-ho a través de l'associació de referència.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin