Notícies ← Altres notícies

Els comerços de Manresa s’incorporen a la campanya «Digues bon dia!» per fomentar l’ús del català a les botigues

La campanya ha arrencat en el marc del Firastiu 2024 i compta amb el suport de la Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa, i la Cambra de Comerç

«Digues bon dia!» fa arribar a les botigues informació sobre els drets lingüístics dels consumidors i identifica amb adhesius els comerços compromesos amb el català

Aquest diumenge, 15 de setembre, va arrencar la campanya «Digues bon dia!» a Manresa. La campanya, impulsada per Plataforma per la Llengua, té l'objectiu de fomentar l'ús del català als establiments comercials i ja s'ha fet a València, Badalona, Girona, Igualada i Mataró. En el cas de la capital del Bages, la campanya compta amb el suport de la Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa, i la Cambra de Comerç, i va començar diumenge amb una parada informativa a la plaça Espanya, en el marc del Firastiu.

L'entitat va considerar que la fira, que permet fer compres al carrer, era una plataforma perfecta per sensibilitzar la població sobre la importància de l'ús del català en el dia a dia. Centenars de persones van acostar-se a la parada per rebre assessorament sobre els seus drets lingüístics com a consumidors i per conèixer les campanyes de l'ONG del català.

Aquests fulletons, que expliquen els drets lingüístics dels consumidors, es repartiran als comerços de la ciutat

Plataforma per la Llengua és plenament conscient del paper crucial que juga el comerç local com a motor de dinamització del centre de les ciutats. Per aquest motiu, des de l'inici de la campanya, l'entitat treballa intensament per establir col·laboracions i convenis amb les entitats que aglutinen els comerços de proximitat. Aquests acords permeten avançar cap a una economia local més forta, que beneficia la cohesió de la ciutat, i una tipologia de comerç alineada amb els valors i l'ideari de l'entitat.

A partir d'ara, la campanya «Digues bon dia!» repartirà fulletons als comerços de la ciutat -que es poden descarregar aquí- per explicar a tots els botiguers els drets lingüístics dels consumidors i les seves obligacions. A més, els clients rebran bosses reutilitzables amb els missatges «Al comerç, digues bon dia!» i «Comerç de proximitat, comerç lingüísticament responsable». També es distribuiran adhesius amb el lema «Digues bon dia!» per col·locar a l'entrada dels establiments per identificar els negocis que valoren i promouen l'ús de la llengua.

Després de l'acció a Manresa, la iniciativa tornarà a passar per Mataró, Girona, Vic, Sabadell o Terrassa, amb l'objectiu de continuar conscienciant i empoderant els consumidors. El propòsit de l'entitat és aconseguir que cada vegada més persones adquireixin la confiança i els arguments necessaris per mantenir-se ferms en l'ús del català en qualsevol situació quotidiana.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin