Notícies ← Altres notícies

Aquest 9 d’Octubre, eixim als carrers per defensar la llengua a les escoles del País Valencià

Convoquem els socis i voluntaris de l'ONG del valencià a acudir a la manifestació organitzada per la Comissió 9 d'Octubre sota el lema "La llengua no es toca, tria valencià" 
 
Els col·laboradors de l'ONG del valencià estan cridats prèviament a participar d'un dinar de germanor i anar junts a la manifestació 
 
El dinar serà a les 14 h a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània prèvia inscripció i la manifestació tindrà lloc a les 18 h a la plaça Sant Agustí de València 

Plataforma per la Llengua prendrà els carrers de València pel 9 d'Octubre sota el lema "La llengua no es toca, tria valencià" amb l'objectiu de defensar la llengua a l'educació enfront de la nova llei de plurilingüisme impulsada pel govern de Carlos Mazón. Una llei que no fa sinó limitar la llibertat de les famílies a optar per l'ensenyament en valencià. 

Així doncs, l'ONG del valencià convoca els seus socis i voluntaris per dinar a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània a les 14 h. Un cop acabada la trobada de germanor, acudiran junts a la manifestació organitzada per la Comissió 9 d'Octubre, que començarà a la plaça Sant Agustí a les 18 h. 
 
L'ONG del valencià continua les seues mobilitzacions, que començaren amb la campanya "La llengua no es toca!", a la qual ja s'han adherit milers de famílies i personal docent. Plataforma per la Llengua País Valencià ha subratllat la importància d'aquesta convocatòria en un context marcat per l'oposició als drets lingüístics per part de l'actual Consell de la Generalitat Valenciana. A la censura a revistes, escriptors, artistes i músics que utilitzen el valencià,  s'ha sumat recentment la polèmica pel repartiment de certificacions oficials i la manca d'artistes en valencià als concerts del 9 d'Octubre

Tria Valencià, una nova fase en la campanya a les aules 

Plataforma per la Llengua aprofitarà la manifestació per a traure de nou al carrer la campanya "La llengua no es toca", a la qual suma el lema "Tria valencià". Aquesta nova fase té l'objectiu de sensibilitzar les famílies perquè opten pel valencià a la consulta promoguda per la conselleria d'Educació amb l'objectiu que els pares trien la llengua vehicular de l'educació de l'alumnat.

Com es pot llegir al web www.lallenguanoestoca.org, "la nova llei no ha tingut en compte les qüestions d'aprenentatge ni la complexitat organitzativa dels centres educatius". "Només persegueixen un objectiu: reduir la presència del valencià en l'ensenyament i en la societat", denuncia l'entitat al web de la campanya.   

Plataforma per la Llengua ha fet una crida al professorat a organitzar-se dins de l'Assemblea de Docents pel Valencià així com a les famílies a sumar-se al moviment "Famílies pel valencià". A més, ha animat tothom a continuar publicant, cada dijous, fotos a les xarxes socials amb la samarreta verda de "La llengua no es toca"De la mateixa manera, la samarreta es podrà adquirir tant al dinar com a la manifestació.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin